Правильний спосіб висівання кропу: густа зелень буде весь сезон

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Свіжий кріп - незамінна зелень на кухні. Ми розповідали, як вирощувати зелень на підвіконні . Але наближається дачний сезон, тож варто підготуватись і до вирощування кропу на городі.

Є прості секрети, які дозволять отримати красиву та густу зелень і насолоджуватись нею весь сезон. Про них розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обрати сорт кропу

Вибирайте насіння кущового кропу. На пакетику з насінням зазвичай вказується тип кропу, і кущовий найкраще підходить для вирощування, якщо вашою метою є рясна зелень.

Як сіяти кріп

Не сійте кріп рядами, надайте перевагу висіванню в ямки на відстані 15-20 см один від одного. Такий підхід сприятиме формуванню кущів. Виберіть для кропу сонячне місце з легким ґрунтом. Ця зелень не любить рости в тіні, на відміну від петрушки.

Заглиблюйте насіння на 0,5-1 см. Для кращого проростання попередньо замочіть його у воді.

Сіяти кріп зовсім нескладно - полийте ямки, киньте насіння, загорніть землею, злегка утрамбуйте і накрийте плівкою. Плівку можна зняти після того, які з’являться сходи.

Як доглядати рослини кропу

Поливайте кріп часто, особливо в спекотні дні - 2 рази на день. Для постійного доступу до свіжого кропу рекомендується досівати його кожні 2 тижні. Кількість посівів залежить від ваших потреб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ви зможете виростити густий і ароматний кріп на своїй грядці. Також ми розповідали, коли висівати насіння капусти на розсаду.