Коли сіяти капусту на розсаду: найкращі дні у лютому

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Вже наприкінці зими дбайливі городники беруться за справу. Ми розповідали про вдалі сорти огірків для висаджування. Тепер розповідаємо, коли та як садити капусту на розсаду.

Є сприятливі дні для посадки капусти на розсаду. І для лютого ці терміни зовсім невеликі. Детально про це а також про тонкощі вирощування розсади розповіли на порталі “Апостроф” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вдалі дні для висівання капустяної розсади:

  • Лютий: 12, 15, 19, 20.

  • Березень: 13, 14, 18, 19.

  • Квітень: 10, 11, 14.

Окрім власне висівання, для вдалого результату треба й підготувати насіння. Для дезінфекції загорніть насіння в марлю і занурте в гарячу воду (+60°C) на 20 хвилин. Для ґрунту для розсади змішайте в рівних частинах торф, дернову землю та компост. Також варто додати комплексне мінеральне добриво: 1 ст. л. на 1 кг землі.

Для посіву використовуйте ємності з дренажними отворами. Наповніть їх підготовленим субстратом на зробіть борозни глибиною 1 см на відстані 3 см. Висійте насіння на відстані 3 см, присипте землею і злегка ущільніть.

Після цього залишиться лише полити ґрунт і накрити його плівкою. Після появи сходів (7-9 днів) зніміть плівку.

Протягом тижня тримайте розсаду при +12-15°C і на сонці. Ще через три тижні пересадіть розсаду в окремі стаканчики та поливайте в міру висихання ґрунту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим порадам ви зможете виростити міцну розсаду капусти, яка згодом порадує вас багатим урожаєм. Терміни посадки капусти на розсаду можуть трохи відрізнятися залежно від вашого регіону та сорту капусти, та й дивитись передусім варто на погодні умови. Перед посівом насіння варто ознайомитися з місячним календарем городника .