Від цієї помилки гниє розсада: що не можна робити, якщо хочете дочекатись врожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, у чому можна вирощувати розсаду . Тепер поговоримо про іншу складову вирощування, а саме ґрунт.

Довгоочікуваний дачний сезон вже на порозі. Пора сіяти розсаду, щоб згодом маленькі кущики, вирощені з любов'ю в домашніх умовах, перебрались у відкритий ґрунт або теплицю. Але в цей момент можна припуститись важливої помилки. Розповідаємо про це разом з Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Висаджування сіянців на город - важливий етап. Але не вся розсада доживе до цього моменту. І причина банальна – незнання простих правил вибору посадкового матеріалу.

Забудьте про стару землю

Не можна повторно використовувати землю, яка могла лишитись у вас з минулого сезону розсади. Ґрунт з городу або той, що вже використовувався для розсади, може містити збудників хвороб, які погублять ваші ніжні сіянці. Також личинки комах, що зимують у ґрунті, з радістю поласують корінням розсади.

У такому випадку найкращий варіант – використовувати свіжий ґрунт, який не використовувався раніше. Ігнорування правила використання нового ґрунту може призвести до загнивання коренів розсади і загибелі сіянців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому не ризикуйте розсадою – використовуйте лише нову землю. Якщо ж дістати її неможливо, старий ґрунт потрібно знезаразити. Варто просмажити його в духовці або обробити хімічними розчинами. Також ми розповідали, як обробити його в мікрохвильовці .