Дайте слимакам пиво - і вони зникнуть з городу за ніч: хитрість досвідчених дачників, яка прожене ненажерливих паразитів

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як вберегти розсаду від чорної ніжки. Тепер поговоримо про те, як зберегти свої рослини, коли вони будуть вже на городі.

Слимаки можуть бути справжньою напастю - після місяців любовного вирощування розсади та дбайливого догляду за городом, ці ненажерливі паразити можуть за лічені дні знищити рослини. Розповідаємо, як від них позбутися без хімікатів. Про простий і цікавий спосіб написали Express .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слимаки в саду ховаються під листям та у інших вологих місцях. Вони зжирають майже все, з чим контактують. Городні слимаки поїдають як листя, так і плоди рослин. Сигнальними ознаками цієї проблеми є пожоване листя та слизові сліди.

Є чимало хімікатів, покликаних боротись зі слимаками. Втім, деякі садівники звертаються до саморобних рішень, таких як пивні пастки.

Це старовинний прийом, про який знають дачники, і у багатьох він улюблений. Все просто: потрібно взяти невеликий контейнер та наповнити його пивом. Після цього слід закопати його до краю в ґрунт. Розмістити ємність краще біля рослин, які потребують захисту від слимаків.

Слимаки, спокушені дріжджовим запахом пива, заповзають у посудину і тонуть. Вважається, що запах дріжджів у пиві схожий на запах зіпсованих фруктів, які дуже люблять слимаки. Тому це і працює.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей спосіб простий та бюджетний, а ще ефективний. Також ми розповідали, що посадити біля буряка , щоб отримати розкішний врожай.