Лайфхак для дачників: що кинути у вигрібну яму, щоб знищити неприємний запах

Сад і город
579
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, яке дерево посадити біля вуличного туалету , щоб не мати мороки з відкачуванням. Тепер розповідаємо, що кинути у вигрібну яму, щоб прибрати неприємний запах. Він може зіпсувати відпочинок на дачі. На щастя, існують прості та екологічні способи нейтралізувати його.

Це актуальна проблема для багатьох дачників, особливо під час літньої спеки. Як поратися із цією проблемою підручними та природніми засобами, розповіли на порталі “Факти” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зола

Цей універсальний засіб не лише удобрює грядки та відлякує шкідників, але й бореться з запахом у туалеті. Просто киньте трохи золи у вигрібну яму. За потреби, повторіть.

Тирса 

Особливо ефективна свіжа хвойна тирса. Цей матеріал просто чудодійний - він не лише нейтралізує запах, але й поглинає рідину.

Кропива та томатне бадилля

Подрібніть стебла та листя і киньте їх у яму. Кропива не лише бореться з запахом, але й стимулює розкладання органічних речовин. А бадилля томатів містить речовини, які пригнічують ріст бактерій, що викликають запах. Регулярно кидайте бадилля томатів у яму, щоб нейтралізувати запах.

Харчова сода

Додайте у яму 1-2 пачки харчової соди. Сода нейтралізує кислоти, які викликають запах. Час від часу повторюйте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості та доступні засоби допоможуть вам позбутися неприємного запаху з вигрібної ями і зробити ваш дачний туалет більш комфортним. Також ми розповідали, чи варто садити магнолію на подвір’ї.