Час відновлювати запаси: урожай залежить від того, коли ви купите цибулю на посадку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що посадити біля буряка , щоб мати хороший врожай. Тепер ділимось порадами з підготовки посадкового матеріалу.

Про це варто замислитись заздалегідь, щоб розвантажити активний для дачників весняний сезон. Коли краще купувати цибулю-сіянку, розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є три періоди, коли це можна зробити

Восени на ринках присутній широкий вибір сортів, але є ризик проростання при неправильному зберіганні. Взимку нижчі ціни, але набагато менший вибір сортів. Весною зберігання найзручніше, однак найвища ціна і ризик нестачі потрібних сортів.

Чому зимова покупка найкраща

У лютому зазвичай доступні всі популярні сорти цибулі та вигідна ціна: зимові ціни на сіянку значно нижчі, ніж весняні. А ще цибулю можна зберігати вдома. Достатньо за 1-1,5 місяця до посадки занести сіянку додому, де вона прогріється і буде готуватись до посадки.

Між тим, є і недоліки раннього придбання. Серед них необхідність правильного зберігання, щоб запобігти проростанню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте якісний посадковий матеріал без видимих пошкоджень. Зберігайте сіянку в прохолодному, темному і сухому місці. Перед посадкою ретельно огляньте сіянку і видаліть всі пошкоджені або хворі цибулини. Також ми розповідали, як запобігти чорній ніжці у розсади.