Мало хто знає: коли сіяти помідори на розсаду, щоб мати королівський врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як вберегти розсаду від грибкового захворювання - чорної ніжки. Тепер розповідаємо, коли найкраще садити помідори на розсаду, щоб вчасно зібрати щедрий урожай.

Вирощування томатів – це захоплююче заняття, яке може принести не лише задоволення, але й щедрий врожай смачних та соковитих плодів. Разом із ProstoWay розповідаємо, на що варто звернути увагу при висіванні розсади та як визначити, що пора цим зайнятись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Одним з найважливіших факторів є сприятливий світловий день

Посів насіння томатів досвідчені городники рекомендують починати на початку березня. Приміром, якщо 1 березня ви замочили насіння, то 5-7 березня наступає час висаджувати насіння на розсаду. Таким чином, з середини березня на підвіконні вже буде достатньо світла для розвитку розсади.

Розсада зміцніє і орієнтовно до травня буде готова до пересадки у відкритий ґрунт. Проте, підбираючи терміни, важливо орієнтуватися на прогноз погоди, щоб уникнути пошкодження розсади приморозками.

За сприятливих погодних умов можна буде ласувати ранніми томатами вже у першій половині липня. А протягом серпня - збирати багатий врожай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Забезпечте томатам регулярний полив і підживлення та захищайте рослини від шкідників і хвороб. Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити рясний врожай смачних і соковитих томатів. Також ми розповідали про помилку , від якої гниє розсада.