Дачники мають останній шанс: у лютому потрібно встигнути обрізати ці рослини

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

обрізання дерев
Ukr.Media / Треба встигнути обрізати ці чагарники

Скористайтесь підходящою погодою

Ми розповідали, як розбудити насіння перцю, який не сходить. Тепер ділимось порадами, які стосуються обрізки рослин. Є кілька культур, які варто встигнути обрізати до лютого.

Не всі знають, що саме ці рослини потрібно встигнути обрізати в останні дні зими. Що саме потрібно обрізати у лютому, розповіли на “РБК-Україна”.  

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які рослини слід обрізати

У лютому необхідно встигнути попіклуватися про рослини, які називають живоплотами. Це вічнозелені кущі, з яких роблять живі огорожі. Саме вони у першу чергу потребують обрізки до того, як почнеться тепло і пожене сік по стеблах.

Також в останні дні зими слід обов'язково обрізати:

  • Барбарис

  • Самшит

  • Шуазія

  • Лаванда

Як правило, ці рослини взимку перебувають у стані спокою. Саме тому вони мають меншу ймовірність випустити сік під час обрізання. Коли це стається, відкрита “рана” робить рослини більш вразливими до хвороб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли морози спадуть, можна починати проводити обрізку. Правильна обрізка допоможе впродовж року прискорити ріст рослин. Видаляючи мертві та хворі гілки, ви будете сприяти формуванню нових і здорових пагонів. Також ми розповідали, як та коли вносити добрива у газон.