Дві диво-добавки, які треба покласти в ґрунт для розсади: лайфхак просунутих дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

грунт з перлітом
perlit-invest / Чудові добавки для розсади

Так ґрунт буде пухким і повітропроникним

Ми розповідали, коли сіяти кабачки на розсаду. Тепер ділимося порадами, які стануть у пригоді під час висівання насіння.

Щоб виростити міцну і здорову розсаду, важливо потурбуватися про пухкий, вологоємний та повітряпроникний ґрунт. У цьому вам допоможуть два "секретні" компоненти. Разом із Ukr.Media розповідаємо, які саме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перліт

Ця диво-добавка утримує вологу в 3-4 рази більше за власну вагу. Має відмінні теплозахисні властивості. Перед використанням необхідно змочити перліт водою, оскільки цей матеріал дуже пилючний.

Вермікуліт

Теж відмінний розпушувач для субстрату. Він вбирає багато вологи і потім поступово віддаватиме її рослинам разом із цінними мікроелементами. Вермикуліт сприяє кращому розвитку коріння та підвищує стійкість рослин до стресу.

Завдяки перліту та вермикуліту ваша розсада буде радувати вас своїм здоров'ям та силою. У ґрунт їх можна додавати аж до співвідношення 1:1.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте регулярно поливати розсаду, щоб ґрунт не пересихав. Також ми розповідали, як та коли сіяти огірки , щоб їсти плоди в травні.