Щоб мати райський трояндовий сад: правила весняних підживлень кущів роз

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

троянди в саду
compo / Все залежить від підживлення

Кущі важливо правильно підживити

Ми розповідали про цікавий лайфхак для плодових дерев. Тепер ділимося тонкощами та правилами підживлення троянд.

Троянди – справжнє забарвлення саду, але щоби вони радували вас пишним цвітінням, їм потрібна ваша турбота. Особливо важливо підгодувати цвіти після зими. Це забезпечить їм необхідні поживні речовини для нарощування коренів, пагонів та бутонів. Разом із Ukr.Media розповідаємо детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підживити троянди - первинна обробка

Перш за все, видалити старе листя та почорнілі гілки. Обробіть зрізи воском або садовим варом. Це дасть рослині силу нарощувати нові гілки та листя.

Підживлення

Перше підживлення вносять через 3 тижні після зими. Його мета - нарощування зеленої маси та нових пагонів. Для удобрення беруть 20 г аміачної селітри на 10 л води.

Інше підживлення вносять через 3 тижні після першого. Воно забезпечить тривале та ясне цвітіння. Кальцієва селітра – 20 г – потрібно розвести у 10 літрах води.

Слід внести по 5 л кожного добрива на кущ. Додатково внесіть під кожен кущ трохи перегною для повільного вивільнення питних речовин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідкуючи за цими простими порадами, ви зможете виростити чудові троянди, які будуть радувати вас своїм цвітінням протягом усього сезону. Також ми ділились цікавим способом вирощування полуниці .