Як посадити перець, щоб насіння проросло вже на 5 день: поради досвідчених дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

зелена розсада рослин
Zaxid.net / З цими порадами перець проросте швидко

Щоб отримати міцну та здорову розсаду

Ми розповідали про те, які добрива не варто вносити під огірки . Тепер ділимось секретами вирощування гарної та міцної розсади перцю.

Якщо хочете, щоб насіння перцю швидко проросло і дало міцну розсаду, варто скористатися порадами, перевіреними часом. Разом з Ukr.Media розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як проростити насіння перцю

Перш за все, замочіть насіння в ганчірочці, змоченій теплою водою. У воду перед цим слід додати 2 краплі Циркону або Епіну (на 100 мл води).

Через 2 години відіжміть ганчірочку і покладіть насіння в целофановий пакет, загорнутий у рушник. Покладіть пакет на книгу, а книгу на батарею.

Перевіряйте насіння щодня. Як тільки воно проклюнеться, приступайте до посадки.

Ґрунт для перцю

Для кращого результату змішайте разом 1 л покупної землі (будь-якої), 100 мл піску, 200 мл вермікуліту. Також додайте трохи більше половини склянки біогумусу та 80-100 мл золи.

Як сіяти насіння

Підготуйте пластикові стаканчики по 200-300 мл. Насипте ґрунт трохи більше половини, пролийте слабким розчином марганцівки.

Висадіть проросле насіння в кожен відсік. Присипте зверху ґрунтом. Накрийте кришкою або пакетом.

Залишіть у найтеплішому місці в будинку (при +25°C). Як тільки перець зійде, понизьте температуру до +18°C.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам можна виростити міцну розсаду перцю, яка дасть багатий урожай. Також ми розповідали про цікавий і зручний спосіб вирощування полуниці .