Немає грошей? Ви просто неправильно підживлюєте грошове дерево: дайте товстянці пива

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

товстянка, грошове дерево
Ukr.Важливо правильно підживити рослинуMedia /

Ефективне пивне добриво

Товстянку називають “грошовим деревом” через нібито її здатність приваблювати у дім багатство. Подібні властивості приписують і заміокулькасу - тільки тут ставки більші, і дерево, відповідно, “доларове”. До речі, ми розповідали, чим його підживити .

Жарти жартами, але чимало квітникарів стикаються з проблемою, коли товстянка чахне, випускає мало нових листків і зовсім не цвіте. Секрет пишного зростання і цвітіння криється в правильному догляді та підживленні. Про популярний спосіб розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує безліч народних рецептів для добрива грошового дерева, і один з найефективніших заснований на незвичайному інгредієнті – пиві. Це натуральний біостимулятор, що містить дріжджові грибки, які зміцнюють кореневу систему, роблять рослину більш стійкою до хвороб і стимулюють її зростання.

Також пиво - гарне джерело калію і азоту. Вони, в свою чергу, необхідні для пишного листя і рясного цвітіння. Їх дефіцит може призвести до пожовтіння і загибелі рослини.

Як використовувати пиво для підживлення?

Для товстянки придбайте світле, натуральне пиво без консервантів. Не використовуйте пиво з тривалим терміном зберігання або міцне пиво. 

Перш за все, відкрийте пиво, щоб воно вивітрилося. Розбавте 100 мл пива 1 л відстояної води. Перемішайте і дайте настоятися 20 хвилин.

Поливайте цим розчином грошове дерево під корінь час від часу, використовуючи не більше 100 мл розчину на один горщик. Не використовуйте пиво занадто часто, щоб не обпалити коріння.

Слідкуйте за реакцією рослини на підживлення. Якщо ви помітите погіршення стану, припиніть використання пива.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не зловживайте пивом, адже надмірне його використання може зашкодити рослині. Спробуйте цей секретний еліксир і насолоджуйтесь красою вашої "чарівної" рослини. Також ми розповідали, який горщик не підходить для фіалок .