Гризуни самі втечуть з ділянки: як прогнати непроханих гостей

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

миша на полі
Інфоіндустрія / Ефективні методи боротьби

Дієві способи проженуть мишей та щурів

Ми розповідали, що посадити біля огірків , щоб мати королівський врожай. Тепер пропонуємо способи, що визволять вашу ділянку від навали гризунів.

Гризуни на ділянці – справжня біда. Пошкоджений урожай, ризик інфекцій – все це робить їх небажаними сусідами. Разом із Ukr.Media розповідаємо, як позбутися непроханих гостей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шумовий метод

Вночі лякайте гризунів гучними звуками, наприклад, стуком капця. Вдень включайте на ділянці музику з глибоким басом (10 хвилин кілька разів на день).

Неприємні запахи

Розкладіть по ділянці шматочки тканини, просочені ефірною олією перцевої м'яти. Миші та щури не люблять її запаху. З цією ж метою можна використовувати ватні диски з яскравим запахом парфумів.

Як зробити саморобний відлякувач

Зробіть прорізи у формі літери П в 1,5-літровій пляшці. Закріпіть пляшку на пруті, вбитому в землю. Вітер буде розкручувати лопаті, створюючи вібрацію, що відлякує гризунів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що боротьба з гризунами може потребувати часу та комплексного підходу. Завдяки цим методам ви зможете позбутися гризунів на вашій ділянці та зберегти врожай. До того ж, не всі гризуни однозначно шкідливі. Ми розповідали, як дачник може отримати користь від кротів .