Що зробити з виноградом, що завалив вас гронами соковитих ягід: елементарний агроприйом

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

лоза винограду
5 канал / Як виростити виноград

Цей етап догляду ігнорувати не можна

Ми розповідали, що варто посадити біля огірків . Тепер поговоримо про ще одну в’юнку культуру, а саме виноград. Багато дачників вважають, що його врожайність залежить від підживлень, але це не так. 

Не варто забувати про важливий агроприйом, що завжди сприятиме вашому урожаю. Йдеться про звичайну похилу підв’язку лози, пишуть “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто підв’язувати виноград

Листя на пагонах, підв'язаних з нахилом, менше затіняють одне одного, забезпечуючи рівномірне освітлення сонцем. Завдяки цьому посилюється забарвлення ягід у столових сортів, вони виростають ароматнішими та більшими. Ягоди, вирощені так, більш солодкі.

Похила чи вертикальна підв’язка

Похила підв'язка зручна на покривних виноградниках та для сухої горизонтальної підв'язки торішніх лоз після обрізки. Через невеликі розміри земельних ділянок частіше використовується вертикальна підв'язка. 

Для кращого використання сонячної енергії та провітрювання рекомендується поєднувати похилу та вертикальну підв'язку. В такому випадку більшу частину пагонів розміщують з нахилом, а іншу - підв'язують вертикально.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використання підв'язки допоможе вам виростити здорову лозу та отримати якісний урожай винограду. Також ми розповідали, як кроти можуть стати у пригоді дачникам.