Дайте це просте добриво часнику просто зараз - і листя точно не пожовкне

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте часник
Фото з відкритих джерел / Росте часник

Важливий етап вирощування часнику

Ми розповідали, як часник використовують для захисту кімнатних рослин. Однак, для такого застосування його слід спочатку виростити.

Після сходу снігу з грядок з часником дачники іноді помічають пожовтіння його листя. Це може свідчити про неправильний розвиток рослини, який потребує вашої допомоги. Про те, чому жовтіє часник та як цьому зарадити, розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причини пожовтіння листя

  • Низькі температури можуть пошкодити листя часнику, що призводить до його пожовтіння.

  • Нестача азоту, калію або інших мікроелементів може також викликати пожовтіння листя.

Як врятувати часник

Підживлення аміачною селітрою - дієвий метод, що допоможе впоратися із браком корисних речовин. Розчиніть 30 мл аптечного аміаку в 10 л води. Полийте грядки з часником розчином кожні 10-14 днів.

Коли температура повітря прогріється до 17°C, а на часнику з'явиться 5 листків, проведіть обробку сечовиною. Розчиніть 50 г сечовини в 10 л води. Полийте грядки з часником розчином.

Регулярно прополюйте грядки з часником, щоб видалити бур'яни, які можуть конкурувати з ним за поживні речовини. Розпушуйте ґрунт між рядами часнику, щоб покращити його аерацію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки правильному догляду ви можете виростити здоровий часник з якісними зубчиками. Також ми розповідали, як кроти можуть допомогти дачникам .