Можуть погубити весь врожай: хитрі перевірені методи, що проженуть птахів з городу

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

пташка на зеленому тлі
24 канал / Птахи хдатні знищити врожай

Ефективні і прості способи

Ми розповідали, як кроти допоможуть дачникам . Тепер поговоримо про інших гостей на грядках, від яких може бути багато шкоди. 

Птахи, ласуючи насінням, можуть завдати значної шкоди вашим грядкам. Опудала, які часто використовуються, не завжди дають результат. Разом із ProstoWay розповідаємо про деякі ефективні методи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

 Нитка №10

Натягніть білу та чорну нитку №10 над грядками. Доведено, що птахи лякаються контрастного кольору та товщини нитки. Можна доповнити прапорцями. Наріжте шматки білої тканини. Прив'яжіть їх до нитки, натягнутої над грядкою.

Вертушки та брязкальця

Виріжте вертушки з пластикових пляшок. Вітер буде обертати їх, створюючи візуальний бар'єр для птахів. Ще один варіант - брязкальця з фольги, жерсті або інших матеріалів. Звук, що вони видають, відлякуватиме птахів.

"Око"

Намалюйте на білому картоні велике чорне око. Причепіть його до кілка або нитки, щоб воно розвівалося на вітрі. Птахи бояться хижаків, тому "око" може їх відлякати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можливо, доведеться спробувати декілька методів, щоб знайти той, що найкраще підходить для вашої ситуації. Захищайте свої грядки розумно, і птахи не зашкодять вашому врожаю. Також ми розповідали, яка культурна рослина “глушить” городину гірше, ніж бур’ян.