Що зробити з розсадою, щоб точно прижилась і виросла вдалою: як садити перець у відкритий ґрунт

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

садити перець
zaxid.net / Перець потрібно правильно висадити

Як правильно посадити розсаду перцю

Ми розповідали, як виростити міцну розсаду помідорів . Тепер розповідаємо, без яких дій і знань вам не вдасться виростити перець.

Перець - теплолюбива рослина, тому для його вирощування важливо вибрати сонячне місце, захищене від протягів. Як обрати вдале місце та як висадити розсаду, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт можна коли нічна температура буде не нижче 12-15°C, а ризик весняних заморозків мине. Найкращий час для цього - кінець травня.

За кілька днів до висадки розсади у відкритий ґрунт рекомендується провести загартування. Для цього виносити її на вулицю на кілька годин, поступово збільшуючи час перебування.

Температура ґрунту повинна бути не нижче 10°C. Перед посадкою обов’язково винесіть розсаду на вулицю і добре полийте водою.

Підготувати треба і грядку - викопайте лунки, залийте їх водою і дайте їй вбратися. Щоб посадити рослину, обережно візьміть її, щоб не пошкодити корінь, і посадіть в лунку. Присипте землею і трохи ущільніть руками. Відстань між кущами перцю повинна бути 30-40 см. Після посадки перцю можна замульчувати ґрунт соломою або перегноєм. Це допоможе зберегти вологу і запобігти росту бур'янів.

Протягом першого тижня після посадки перці не потребують поливу, їм буде достатньо тієї вологи, що була в ґрунті. Після цього потрібно поливати, особливо якщо дні стоять посушливі. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, ви зможете правильно посадити розсаду перцю і отримати хороший урожай. Також ми розповідали, які сорти огірків варто посадити у 2024 році.