Бувалі дачники роблять тільки так: як розкислити ґрунт під капусту, щоб качани були великі, як кавуни

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Висаджування капусти, фото
Фото: Доброта

Швидкий, перевірений роками спосіб

Вже зовсім скоро настане час висаджувати капусту у відкритий ґрунт. Раніше ми розповідали, на якому місці заборонено садити капусту, а тепер поділимось з вами одним секретом, який допоможе виростити капусту розміром з гарбуз!

Гарний врожай міцних і хрустких качанів вам забезпечений, якщо дослухаєтесь до цієї поради prostoway . Всього одна проста хитрість, якою роками користуються бувалі дачники-городники, дозволить виростити багато величезних соковитих капустин на власному городі. Що для цього треба зробити — розповідаємо далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як розкислити ґрунт під капусту, щоб виросла велика

Кожному, хто садить капусту, потрібно знати, що ця культура дуже залежна від кислотності ґрунту. Для розсади капусти немає нічого гіршого за надмірно кислий ґрунт ❌

Визначити, чи не закислений на вашій ділянці ґрунт досить просто: якщо там росте подорожник, хвощ або фіалки, значить земля точно кисла. Однак не переймайтеся: виправити проблему допоможе звичайне вапнування. Для цього достатньо за 2-3 тижні до висадки розсади капусти перекопати ділянку з додаванням гашеного вапна (потрібно брати до 2-2,5 склянок на 1 м², якщо pH досягає 4,6-6). Проте будьте дуже обережні з дозуванням, бо занадто велика кількість вапна може обпекти коріння рослин!

Якщо ж вдома немає гашеного вапна, варто звернути увагу на крейду, доломітове борошно або торф’яну золу. Вони також ефективно розкислять ґрунт під капусту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що навесні саме час провести профілактичну боротьбу з деякими шкідниками. Почати варто з ведмедки, яка за лічені дні може знищити весь ваш врожай, якщо на ділянці є хоча б одне-два кубла. Як здихатися цієї небезпечної комахи за допомогою перевірених народних методів — розповідаємо.