Яке сміття потрібно розкидати під малиною у травні, щоб отримати королівський врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

підживити малину
24 канал / Малина виросте великою і смачною

Секрет - у вдалому органічному підживленні

Ми розповідали про тонкощі вирощування томатної розсади . Тепер ділимось секретами вирощування пишної малини.

Дуже важливо правильно підживити малину навесні. Органічні добрива – чудовий вибір для цього, адже вони збагачують ґрунт корисними речовинами, стимулюють ріст та плодоношення кущів. Разом із “ТСН” розповідаємо, чим підгодувати малину навесні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Настій з бур'янів

Подрібніть соковиті частини бур'янів (без коріння), залийте водою у відрі та поставте на тиждень у темне місце. Перед використанням розведіть суміш водою (1:5) та рясно полийте кущі.

Дріжджове підживлення

Розчиніть пакетик сухих дріжджів у відрі води, додайте цукор (2-3 ст. л.) та залиште на декілька годин для бродіння. Готову суміш розведіть водою (1:5) та щедро полийте малину.

Послід

Розведіть коров'як з водою (1:10) та полийте кущі з розрахунку 1 л на 1 кущ. Пташиний послід використовуйте з обережністю, щоб не спалити рослини! Розведіть курячий послід з водою (1:20) та полийте малину з розрахунку 1 л на 1 кущ.

Деревна зола

Багата на мінеральні речовини, зола чудово підживлює малину. Можна використовувати її як у чистому вигляді, так і у вигляді настою. Для приготування настою візьміть 600 г золи, розведіть у 10 л води, дайте настоятися 24 години. Потім полийте кущі (2 л на 1 кущ).

Щоб малина рясно плодоносила, в неї повинні бути відповідні умови. Кущі люблять слабокислий, пухкий, родючий та зволожений ґрунт. Сонячна, простора ділянка - теж важлива умова, як і регулярне обрізання кущів (1-2 рази на рік).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад та правильно підживлюючи малину навесні, ви зможете виростити пишні кущі, які подарують вам щедрий урожай солодких ягід. Також ми розповідали, що потрібно зробити з огірками перед висаджуванням.