Не смійте обрізати ці рослини: кущі, до яких весною не можна підходити з секатором

Сад і город
744
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кущ магнолії
floralife / Ці рослини не варто обрізати

Не всі рослини потребують обрізки

Ми розповідали, як зробити томатну розсаду низенькою та міцною. Тепер ділимось порадами щодо обрізки декоративних кущів навесні. 

Мало хто знає, та весна - ще не привід бездумно бігати з секатором по саду та обрізати все. Експерти порталу Gardening Know How розповіли, які рослини не варто обрізати. Може виникнути спокуса скоротити їх під час весняного прибирання, але ви можете втратити квіти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які ж рослини не можна обрізати навесні?

Азалія

Цвіте навесні, закладаючи квіткові бруньки влітку. Обрізка рекомендується після цвітіння, на початку липня. Любить кислий ґрунт, 4 години сонця на день.

Гортензія дуболистна

Цвіте на старій деревині. Обрізку не варто проводити навесні, слід відкласти до зів'янення квітів. Віддає перевагу вологому, кислому ґрунту, півтінь.

Бузок

Цвіте протягом 3 тижнів в кінці весни. Обрізати рекомендується на початку літа після цвітіння. Потребує хорошої циркуляції повітря та лужний ґрунт.

Форзиція

Цвіте ранньою весною до появи листя. Обрізку слід проводити влітку після цвітіння. Любить сонячне місце, ґрунт з хорошим дренажем.

Чому не можна обрізати ці рослини навесні?

Обрізка весняно квітучих кущів навесні призведе до втрати квітів. Саме тому їх обрізають вже після цвітіння, орієнтуючись на власні рослини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цією інформацією ви зможете правильно доглядати за своїми садовими рослинами. Не забудьте про обробку ран, завданих садовими інструментами - ми розповідали, як приготувати садовий вар .