Місячний календар на 2024 рік: сприятливі дати для висаджування картоплі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

картопля для посадки
ProstoWay / Як готувати картоплю до посадки

Терміни висаджування мають важливе значення

Ми розповідали, коли у 2024 році садити кабачки . Тепер ділимось сприятливими датами для висаджування картоплі. Це одна з найпопулярніших культур в Україні. 

Щоб отримати багатий врожай, потрібно знати не лише агротехнічні правила, але й сприятливі дні для посадки, догляду та збирання. Разом з “ТСН” розповідаємо про них. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як готувати картоплю до посадки

За місяць до посадки відберіть здорові бульби середнього розміру. Прогрійте їх у теплому та світлому приміщенні (14-16°C вдень, 6°C вночі). Висаджуйте, коли середньодобова температура ґрунту буде 8-10°C.

Сприятливі дні для посадки:

  • У квітні: 1-3, 6-7, 10-11, 19-21, 29-30.

  • У травні: 3-4, 7, 11-13, 26-27, 30-31.

  • У червні: 3-4, 17-19, 22-23, 26-27.

За місячним календарем, садити картоплю потрібно у спадаючий Місяць або на кінець фази зростання. Обробляти від шкідників рослини краще тоді, коли на небі повня.  Збирати картоплю краще на спадаючий Місяць.

Пам'ятайте, що набагато більше, ніж стан Місяця, на день посадки впливають ваші погодні умови, сорт та стан рослини. Не забувайте про правильний догляд: полив, підживлення, боротьба з шкідниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки знанням та місячному календарю ви зможете виростити багатий урожай смачної картоплі. Також ми розповідали, коли слід удобрити газон навесні.