Як уникнути помилок при пересаджуванні розсади: важливі поради, з якими ви не втратите врожай

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада капусти
24 канал / Тонкощі пересаджування розсади

Все залежить від деталей

Ми розповідали про цінний бур’ян на городі. Тепер розповідаємо, як підготувати розсаду до пересадки на грядки.

Виростивши міцну й здорову розсаду, городники стикаються з наступним важливим завданням: її пересадкою на грядки або в теплицю. Ukr.Media розкриває секрети успішної адаптації ваших зелених вихованців на новому місці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо! Пересадка – це не просто фізичне перенесення рослин. Щоб розсада не загинула, а й порадувала вас щедрим врожаєм, необхідно дотримуватися певних правил.

Коли пересаджувати

Теплолюбні культури (пасльонові, огірки) пересаджують, коли ґрунт на глибині 10 см прогріється до 15°C. У похмуру погоду пересаджуйте вранці. У ясну - ввечері, щоб уникнути зів'янення рослин. Після пересадки обов'язково вкрийте розсаду плівкою або спанбондом.

Підготовка місця

За місяць до пересадки продезінфікуйте ґрунт розчином мідного купоросу (1 ст. л. на 10 л води, t° 80°C). Витрата: 1,5 л/м². На 1 м² грядки внесіть 3-4 кг перегною/торфу, 1 склянку деревної золи, по 1 ст. л. суперфосфату та сульфату калію. Перекопайте грядки.

Як підготувати рослини до пересадки

Розсаду в торф'яних горщиках/таблетках висаджуйте разом із ємністю. Якщо це горщик, розріжте горщики або обережно вийміть розсаду з ящика. 

Перед транспортуванням рясно полийте рослини. За 10 днів до пересадки підживіть розсаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви створите сприятливі умови для адаптації розсади на новому місці, тим самим заклавши фундамент для майбутнього багатого врожаю. Також ми розповідали про дієве підживлення для огірків.