Розсада капусти буде міцною і сильною: правильний метод

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розсада капусти
Доброта / Висаджування розсади

Капуста більше не витягнеться

Ми розповідали, яке цінне добриво слід дати огіркам . Тепер ділимось порадами з вирощування розсади капусти.

Капуста - це холодостійка культура, яка потребує певного температурного режиму для правильного розвитку. На жаль, не завжди вдається створити оптимальні умови для розсади, через що вона може витягуватися. Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо, що варто знати, щоб виростити розсаду міцною та сильною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пікірування розсади капусти

Пікірувати розсаду рекомендується у фазі одного-двох справжніх листків. Для пікірування використовуйте стаканчики об'ємом 0,5 л.

Під час пікірування заглиблюйте сіянці до сім'ядольних листочків. Корінь вкорочувати не потрібно. Після посадки рясно полийте розсаду. Якщо після поливу ґрунт у горщику ущільнився, підсипте трохи землі.

Як доглядати за розсадою

В сумні дні рекомендується досвічувати розсаду, щоб вона отримувала достатньо світла. Через 10 днів після пікірування проведіть перше підживлення.

Використовуйте для цього селітру кальцієву (2 г на 1 л води). Перед підживленням обов'язково добре полийте розсаду. Ще через 14 днів повторіть підживлення тим самим добривом.

Загартовування - це важливий етап вирощування розсади, який допоможе їй краще прижитися у відкритому ґрунті. Починайте загартовувати розсаду за 7-10 днів до висадки на грядку. Виносьте її на вулицю на декілька годин щодня, поступово збільшуючи час перебування на свіжому повітрі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити міцну та здорову розсаду капусти. Також ми розповідали про важливий бур’ян на городі.