Дайте це часнику - і він не пожовтіє: головні причини поширеної проблеми городників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте часник
ТСН / Є чотири основні причини пожовтіння

Основні причини, чому жовтіє часник

Ми розповідали, що посадити між картоплею, щоб мати гарний врожай. Тепер розповідаємо про можливі причини, через які часник жовтіє прямо на грядці.

Це може бути викликано різними факторами, тому важливо правильно визначити причину та вжити відповідних заходів. Про основні причини пожовтіння часнику розповідаємо разом із порталом “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зворотні заморозки

Незважаючи на стійкість до холоду, часник може страждати від весняних заморозків. Це призводить до пошкодження листя, яке починає жовтіти. Полив часнику стимулюючими розчинами (Епін, деревний попіл) допоможе йому відновитися після стресу.

Нестача азоту

Часник потребує азоту для активного росту, особливо навесні. Нестача цього елемента призводить до пожовтіння листя. Проведіть підживлення часнику азотними добривами (аміачна селітра, сечовина). В органічному землеробстві можна використовувати розчин коров'яку або пташиного посліду.

Кислий ґрунт

У кислому ґрунті поживні речовини недоступні для часнику, що призводить до пожовтіння листя. Розкидайте на грядці з часником деревну золу або доломітове борошно для нейтралізації кислотності ґрунту.

Хвороби

Фузаріоз та бактеріальна гниль - це поширені захворювання часнику, які можуть призвести до пожовтіння та в'янення листя. Перед посадкою обробіть часник фунгіцидами для профілактики захворювань. Видаліть уражені рослини з грядки, щоб запобігти поширенню інфекції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Своєчасне визначення причини пожовтіння часнику та вжиття відповідних заходів допоможе вам зберегти врожай та виростити здорові й міцні рослини. Також ми розповідали про вдале підживлення для огірків.