Чим полити часник у травні та червні, щоб отримати величезні головки: схема підживлення

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

фото часнику
ukranews / Чим підживити часник

Як підживити озимий часник

Ми розповідали, як садити кабачки у відкритий грунт. Тепер розповідаємо про тонкощі, які варто знати, плануючи підживлення часнику.

Щоб отримати рясний урожай часнику з великими та міцними головками, важливо знати, чим його підживити у травні-червні. Саме в цей період рослина потребує посиленого харчування для формування цибулин. Розповідаємо про це разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Травневе підживлення

Азот необхідний для активного росту надземної частини часнику. Для підживлення використовуйте аміачну селітру (1 ст. л. на 10 л води). Ця легкодоступна форма азоту сприяє розвитку пишного зеленого листя, що є запорукою гарного врожаю.

Магній покращує засвоєння фосфору та сприяє кращому вкоріненню рослини. Додайте до розчину аміачної селітри сульфат магнію (1 ст. л. на 10 л води).

Червневе підживлення

Фосфор і калій необхідні для формування великих цибулин та розвитку міцної кореневої системи. Для підживлення використовуйте розчин деревної золи (1 склянка на 10 л води). Зола - це не лише джерело фосфору та калію, але й комплекс інших корисних мікроелементів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад щодо підживлення та догляду, ви зможете виростити часник з великими та міцними головками. Також ми розповідали, навіщо дачники поливають полуницю окропом.