Зробіть це з виноградом у червні: він віддячить шаленим врожаєм

Сад і город
543
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Що потрібно зробити у червні з виноградом
Догляд за виноградом. Фото створене за допомогою Ші, Хочу!

Правила догляду за виноградом у червні

Багато людей вирощують вдома виноград. З нього роблять чудові компоти, домашнє вино і просто вживають, як окремий фрукт для насолоди. Не має значення, червоний, рожевий чи зелений у вас сорт - потрібно вчасно його пасинкувати та підживлювати, щоб мати гарний врожай.

Догляд у червні надзвичайно важливий для винограду, адже саме цього місяця він нарощує зелену масу. Якщо не контролювати цей процес, це може призвести до густоти, а це вплине на розвиток грибкових захворювань та втраті врожаю, розповідає канал Наша Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що потрібно зробити з виноградом у червні

🍇Прищипнути. На сильно рослих пагонах на 5-10 см потрібно проищипнути точки росту винограду. Зробити це варто до початку його цвітіння, щоб відбулося краще запилення рослин.

🍇Обприскування. Коли виноград закінчить цвісти, потрібно окремо розчинити у воді 40 г сечовини, 50 г суперфосфату, 30 г сірчанокислого калію та 5 г борної кислоти. Змішайте все між собою, додайте 10 л води, процідіть та добре оприскуйте листя.

🍇Підв’язування. У міру зростання лози важливо підв'язувати пагони.

🍇 Пасинкування. Це важлива процедура від якої залежить врожайність рослини. . Видаліть повністю ті пасинки, що ростуть до суцвіття винограду. Прищипуємо пасинки залишаючи 1 листочок з пасинка, а решта відщипуємо чи обрізаємо.

Всі процедури у червні надзвичайно важливі, адже вони підсилюють смак та аромат ягід, сприяють зовнішньому вигляду та пришвидшують дозрівання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що не можна садити біля винограду. Досвідчені садівники знають, що при таких сусідах не буде врожаю.