Ризикуєте втратити весь урожай: що не варто садити поряд із виноградом

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

грона винограду
Створено за допомогою ШІ / Від цього залежить урожай винограду

Вдалий сусідство на ділянці здатне робити дива!

Правильний підбір сусідів на ділянці та сівозміна - важлива деталь, якщо ви хочете отримати гарний урожай. Ми розповідали, що не слід садити після буряків . Тепер поговоримо про вдалих та невдалих сусідів для винограду.

Виноград – популярна культура, яка за правильного догляду може давати щедрий урожай. Деякі рослини можуть негативно впливати на його розвиток, знижуючи врожайність та стійкість до хвороб. Детально про це розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Погані сусіди для винограду

  • Усі пасльонові : картопля, помідори, перець, баклажані. Ці рослини схильні до тих самих хвороб, що і виноград, і можуть стати джерелом інфекції.

  • Складноцвіті, такі як соняшник, астри та нагідки теж не варто садити поруч. Ці рослини конкурують із виноградом за воду та поживні речовини.

  • Зонтичні , це кріп, петрушка, сельдерей. Ці рослини виділяють ефірні олії, які можуть пригнічувати ріст винограду.

  • Інші рослини теж можуть бути поганими сусідами. Це лук, чеснок, кукурудза, хрін, шніт-цибуля.

Хороші сусіди для винограду

Бобові, на кшталт гороху, квасолі, люпину. Ці рослини збагачують ґрунт азотом, що приносить винограду користь. Також можна садити цвітну капусту, буряк, редьку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підбираючи сусідів для винограду, важливо врахувати їх особливості та потреби. Правильний підбір рослин допоможе вам отримати гарний урожай. Також ми розповідали, які томати садити – низькі чи високі сорти.