Чи зроблять 8 Березня вихідним у 2024 році? Які законні підстави

8 Березня
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Жінка з тюльпанами
Фото: колаж ХОЧУ.ua

Свято 8 Березня завжди було вихідним днем, проте чи дозволяє закон продовжити таку традицію у 2024 році

Українці готуються відзначати 8 Березня. У цей день чоловіки вітають усіх жінок зі святом ніжності та краси. Раніше ми писали, чи потрібне українцям 8 Березня , а тепер розкажемо, чи буде це день вихідним згідно з чинним законодавством.

8 Березня у 2024 році припадає на п'ятницю, пише vikna.tv . Раніше українці мали додатковий вихідний з нагоди свята. Проте в Україні знову продовжили воєнний стан. Він триватиме до 13 травня 2024 року. Отож, згідно з чинним законодавством, цей день буде робочим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До війни з нагоди свята влаштовувалися концерти і розваги, аби привітати усіх жінок. Тепер будь-які заходи проводяться із дотриманням норм безпеки та заради донатів на ЗСУ.

Українці проти святкування 8 Березня, оскільки це свято асоціюється із радянськими часами. Відповідно, 14 лютого 2023 року деякі депутати ВРУ вирішили запропонувати зміни для Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят та скасувати 8 березня, 1 і 9 травня. Законопроєкт №9009 зареєстрували, але він досі опрацьовується в комітеті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали, хто буде святкувати іменини у березні 2024 року. Для вас — добірка імен, володарів яких можна буде вітати з Днем ангела.