Геловін 2023: що не можна робити та магічні ритуали в містичну ніч

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Геловін 2023 абсолютно заслужено вважається одним із наймістичніших і енергетично потужних днів у році. І, звісно ж, людям варто знати, як провести свято, щоб не накликати на себе біду. У цьому матеріалі ми розповімо, що не можна робити на Геловін, а також поділимося давніми традиціями і магічними ритуалами, що мають велику силу в цю дату.

Не секрет, що Геловін 2023 в Україні , як і в усьому світі, відзначають 31 жовтня. За переказами, цієї ночі по Землі гуляє нечисть і шукає невинних жертв, якими можна поживитися. Незважаючи на те, що історія святкування сягає корінням у стародавні традиції кельтів Ірландії та Шотландії, і в нас люди намагаються дотримуватися певних приписів і культурних проявів дати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оскільки з кожним роком популярність свята тільки зростає, розповідаємо, що не можна робити на Геловін.

геловін що не можна робити

Що не можна робити на Геловін?

Можете бути впевнені: деякі заборони вас не просто здивують, а навіть шокують. Хоча чого можна очікувати від наймістичнішого свята в році!

Отже, у Геловін не можна:

  • вбивати павуків, бо вони мають зв'язок із душами померлих і сигналізують про небезпеку;

  • тримати відчиненими двері та вікна 31 жовтня, тому що нечисть може пробратися у ваш дім;

  • залишати в будинку чорну кішку ввечері в розпал свята, інакше вона принесе біду;

  • залишати сушитися білизну на мотузці, оскільки за переказами в неї може забратися злий дух;

  • відмовляти в допомозі тим, хто потребує милостині;

  • у жодному разі не можна обертатися, якщо чуєте кроки за спиною, інакше можна втратити розум.

хелловін ритуали

Магічні ритуали на Геловін

Знаючі люди з року в рік здійснюють потужні ритуали, намагаючись захиститися від усього злого, а також впустити в життя позитивну енергію і передбачити майбутнє. Ми зібрали найбільш дієві ритуали на Геловін, які може здійснити кожен.

Захист будинку від нечистої сили на Геловін

Варто почати із захисту будинку. Для цього у всіх вікнах запалюють свічки, які слугують оберегом від нечисті. Поганим знаком вважається, якщо свічка раптово згасла.

Обов'язковий атрибут свята — гарбуз, з якого вирізають світильник, "ліхтар Джека", що також відлякує злі сили від вашої оселі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Одним із важливих обрядів на Геловін вважається генеральне прибирання в будинку. Вважається, що прибравши все непотрібне і брудне, можна звільнити оселю від злих духів і очистити енергетику сім'ї.

Велику силу в ніч Геловіна має також такий ритуал очищення: потрібно принести в дім гілку хвойного дерева, підпалити її й обійти весь будинок, обкурюючи кути з особливою ретельністю.

Щоб захистити себе від усього злого, можна робити все навпаки, збиваючи з пантелику сили зла: ходити задом наперед, одягати навиворіт одяг.

геловін обряди

Ритуали для визначення майбутнього

Ворожіння на Геловін користуються неабиякою популярністю, адже можна почути відповіді на важливі для вас питання.

Так, на Геловін сняться віщі сни, але лягаючи спати, треба точно поставити запитання чи прохання. Сон буде відповіддю, на яку ви так довго чекали.

Щоб побачити свого майбутнього чоловіка, раніше замочували простирадла у воді, а потім вивішували їх перед багаттям або каміном. А рівно опівночі на поверхні простирадла виднівся образ майбутнього чоловіка.

Ім'я майбутнього чоловіка можна дізнатися за яблуком. Для цього зрізають шкірку яблука і кидають у багаття. Форма шкірки натякне на першу букву імені майбутньої другої половинки.

Щоб збулося бажання на Геловін, можна на ніч під подушку покласти яблуко і загадати бажання. А вранці насамперед з'їсти фрукт — бажання тоді має збутися.

Кількість майбутніх дітей можна дізнатися, якщо на Геловін капнути яєчний білок у посудину з водою і спостерігати.

Страви на Геловін — ще один спосіб дізнатися майбутнє. Так, печуть хліб бармбрек із родзинками, до якого додають горох, тріску дерева, монети, каблучку та клаптик тканини. Потім хліб нарізають скибками і роздають гостям. За тим, що кому випало, роблять прогнози: горох — не варто чекати швидкого заміжжя, тріска — до проблем у сім'ї, монета — до багатства, каблучка — до швидкого весілля, тканина обіцяє бідність. Цей магічний ритуал на Геловін і зараз користується популярністю.

ритуали на хелловін

Сподіваємося, ця інформація була для вас корисною.

Також не забудьте, що Геловін не обходиться без креативних побажань. Обов'язково зберігайте прикольні листівки з Геловіном і надсилайте їх близьким людям як привітання.