Михайлів день 8 листопада: найсильніші молитви про захист від ворогів та бід

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

8 листопада віряни відзначають Михайлів день. Цього дня заведено ходити до церкви та молитися перед іконою Архистратига Михаїла. З якою молитвою та проханнями варто звернутися до святого - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Архангел Михаїл є захисником від зла, лиходіїв, злодіїв, ворогів та покровителем постраждалих від війни чи стихійного лиха. Також до нього можуть звернутися ті, хто переживає великий смуток та скорботу. Так, кожна щира молитва, прочитана у цей день, обов'язково буде почута.

З якими проханнями звертаються до Архистратига Михаїла:

Related video
  • захистити від темних сил та злих людей;

  • вберегти від раптових нападів та пограбувань;

  • зцілити від хвороб;

  • допомогти у складних життєвих ситуаціях;

  • вберегти від спокуси;

  • захистити під час далекої подорожі;

  • захистити від бід та нещастя;

  • стати на захист воїнів ЗСУ, які боронять Батьківщину від ворога.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва про захист від ворогів

О Господи Боже Великий, Царю безначальний, пішли, Господи, Архангела твого Михайла на допомогу рабу твоєму (ім'я) вилучені мене від ворог моїх видимих і невидимих! Про Господній Архангел Михаїлі, вилий миро на раба свого (ім'я). Про Господнього Михайла Архангела, демонів нищівнику! Заборони всім ворогам, що борються зі мною, створи їх яко вівці і розтрощи їх, яко прах перед лицем вітру. Про Господній великий Михайла Архангела, шестикрилатий перший княже і воєводі невагомих сил, Херувим і Серафим! Про Господній угодний Михайла Архангела! Буди ми допомогу у всьому: в образах, в скорботах, в печалех, в пустелях, на роздоріжжях, на річках і на морях тихе притулок! Визволи, Михайла Архангела, від усякої принади диявольські, егда почуєш мене, грішного раба свого (ім'я), молиться тобі і закликає ім'я Твоє святе, прискори на допомогу мою, і почуй молитву мою, про Великий Архангелі Михаїлі! Поведи вся противляться мені силою чесного Животворящого Хреста Господнього, молитвами Пресвятої Богородиці і святих Апостол, і Святого Миколая Чудотворця, Святого Андрія Юродивого і Святого Пророка Божого Іллі, і святих великомученик Микити і Євстафія, преподобних батько всіх святителів і мученик і всіх святих небесних сил. Амінь.

Молитва про захист від бід

О, Великий Михайло Архангеле, допоможи мені грішному рабу твоєму (ім'я), визволи мене від страху, потопу, вогню, меча і ворога улесливого, від бурі, від навали і від лукавого. Визволи мене, раба твого (ім'я), Великий Архангеле Михаїле, завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва захисту до Михаїла

О, Великий Архистратиже Божий, Михаїле, переможець демонів. Переможи й розтрощи всіх моїх демонів, видимих і невидимих. Умоли Господа Вседержителя, нехай врятує і збереже мене Господь від усіх скорбот і хвороб, від смертоносної виразки і від марної смерті, о, Великий Архангел Михаїле, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, коли кого вітати у 2023 році. Повний перелік іменин у листопаді за старим та новим церковним календарем ви  знайдете тут.

Фото: rbc.ua