Чого не терпить святий Миколай: головні заборони свята, про які ви мусите знати

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

6 грудня віряни відзначають велике свято - День святого Миколая. Як написати лист до Миколая і куди його відправляти - ми підказували в іншому нашому матеріалі. Тепер же розповімо, як провести цей важливий день, щоб не накликати на себе гнів святого.

Цьогоріч святий Миколай завітає до українців раніше - не 19-го, а 6 грудня. Це пов’язано з переходом ПЦУ на новоюліанський календар від вересня 2023 року - дати більшості церковних свят змістилися на 13 днів раніше. Втім, традиції цього великого церковного свята, як і головні заборони дня, залишаються незмінними.

Традиції святкування

У день пам’яті святого варто сходити до церкви або помолитися вдома. Також цього дня заведено вітати один одного зі святом, робити подарунки та пригощати дітей солодощами. Вважається, що цього дня слід повертати свої борги, якщо хочете привернути у своє життя достаток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чого не терпить святий Миколай: головні заборони свята, про які ви мусите знати - фото №1

Головні заборони 6 грудня

► Цього дня суворо заборонено лаяти дітей, особливо маленьких. Також не можна ображати літніх людей, тварин та тих, хто слабший.

► Утримайтесь від сварок з близькими, інакше стосунки зіпсуються на весь наступний рік.

► Давати, як і брати гроші в борг - теж не можна. А ось милостиню давати потрібно - відмова вважається великим гріхом.

► Сьогодні відпочиньте від важкої роботи, ремонту та занять рукоділлям.

► Не допускайте безладу та бруду в будинку - приберіть напередодні свята, оскільки в саме свято цього робити вже не можна.

► Пам’ятайте, що Різдвяний піст продовжується, а тому не їжте м’ясо, яйця та молочні продукти.

► Також цього дня забороняється стригти волосся - так ви “зріжете” удачу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Краще не порушувати цих заборон та не робити поганих вчинків - за повір’ями, святий Миколай покарає за це кожного (і не лише в день його пам’яті).

Якщо ми вже згадали про подарунки, то нагадуємо про 5 найгірших варіантів презента на Миколая. Не даруйте такого своїм рідним!

Фото: lviv.travel