Лист до Святого Миколая: як його написати і куди відправляти

Новий рік і Різдво
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

День Святого Миколая чекають діти нарівні з Новим роком. Писати листа розпочинають за кілька тижнів і відносяться до цього надзвичайно відповідально. Багато дорослих теж вірять у дива, пишуть листа, кладуть на підвіконня і з нетерпінням зазирають під подушку у цей святковий день.

Щоб діти продовжували вірити у чудеса, батьки роблять з подарунків таємницю і підкладають презенти під подушку, поки хлопчики та дівчатка солодко сплять. Вважалося, щоб діти не замерзали зимою, потрібно дарувати теплий одяг, але обов'язково, має бути ще пакуночок з солодким доповненням. Редакція Хочу! пропонує вам написати листа з бажаннями і відправити його Миколаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Лист до Святого Миколая: як його написати і куди відправляти - фото №1

Написання листа дає можливість пригадати і проаналізувати свої вчинки протягом року, а також створює атмосферу свята і казковості. Щоб Миколай дізнався про ваші хороші вчинки, обов'язково потрібно гарно розписати це у листі. Можна проявити свою творчість і прикрасити текст малюнками, аплікаціями і віршами, які ви вивчили для Святого Миколая.

Лист до Святого Миколая: як його написати і куди відправляти - фото №2
Відправити листа можна за адресою: Маєток Святого Миколая: с. Пістинь, Косівський р-н, Івано-Франківська обл., 78633. Саме тут знаходиться його резиденція.
Лист до Святого Миколая: як його написати і куди відправляти - фото №3
  1. Привітання

Починати написання листа потрібно з привітання: «Дорогий святий Миколаю», «Шановний святий Миколаю» чи «Любий отче Миколаю» - варіант дитина обирає самостійно. Досить часто пишуть традиційне християнське привітання «Слава Ісусу Христу!». Розпитайте, як його справи, привітайте зі святами та подякуйте за його працю.

  1. Знайомство

Вперше чи ні буде писатися лист, варто нагадати про себе. Вказати своє ім'я, вік, вподобання та розповісти кілька слів про захоплення і родину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Добрі вчинки і справи

Миколай приносить подарунки чемним діткам, тому опишіть, що ви зробили корисного за рік. Це можуть бути і дрібні побутові моменти, допомога батькам і друзям, чемність і слухняність.

  1. Подарунки

Миколай приносить те, що він вважає за потрібне. Але ви можете вказати кілька бажаних варіантів. Лише не варто описувати бажаннями цілий зошит, ви ж не жадібна дитина.

  1. Обіцянки

Проаналізуйте свої погані вчинки і пообіцяйте Миколаю більше так не поводитися. У наступному році намагайтеся дотримуватися обіцяного, добре себе вести, вчитися, допомагати батькам без нагадувань і бути слухняною дитиною.

Лист до Святого Миколая: як його написати і куди відправляти - фото №4

Наостанок, побажайте Миколаю здоров'я, сили і можливості обдарувати усіх дітей за одну ніч. Перед тим, як лягати спати, у день Святого Миколая розкажіть йому вірша чи заспівайте пісню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цьогоріч діти у листах крім омріяних подарунків, солодощів і іграшок, просять Святого Миколая про мир, допомогу нашим захисникам і швидку перемогу. Сподіваємося, Миколай прочитає щирі прохання і здійснить мрію кожної дитини.