Найсильніші молитви до святої Катерини, які варто прочитати 7 грудня

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

7 грудня віряни вшановують пам’ять великомучениці Катерини Олександрійської (за старим стилем). Про що зазвичай просять святу, а також за допомогою якої молитви до неї звернутися - читайте у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

До 2023 року святу Катерину згадували щорічно 7 грудня. Проте після переходу ПЦУ на новоюліанський календар дата святкування змістилася на 13 днів раніше. Відтепер ми відзначаємо День пам’яті великомучениці Катерини 24 листопада. Та поки триває перехідний період згадувати та молитись святій можна в обидві ці дати.

Про що моляться святій Катерині

Related video

Святу Катерину вважають покровителькою кохання та шлюбу. Тож зазвичай їй моляться про зустріч з другою половинкою, вдале заміжжя, радість материнства, здоров’я дітей. Читають молитву вдома біля ікони святої тільки з трьома свічками - щоб не переривався рід.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва про заміжжя

Свята великомученице Катерино, надійна заступнице наша!
Попроси для мене у Бога нареченого щирого і вірного.
Лише на тебе надію маю! Благослови мене Боже. Амінь.

Молитва про добробут в сім'ї

O, преблаженна великомучениця Катерино, чистоті твоєї слава, ти стовп православ’я, наша надія і заступниця, що явила нам себе. Благаємо Тебе, о подвижнице, свята діво, зглянься на нас, втамуй моління наші, захисти від лих, усунь з розуму нашого усі затьмарення, дай нам мудрувати про духовне, а не про земне. Помолися за нас до Господа, щоб пішли з нас всі плотські бaжання і пpистрасті до цьому тлінному світі. Убережи нас від підступів злих дyхів, злобно на нас нападників. Під покровом і заступництвом Твоїм будемо вільні від вoрoжих напастей.

О, пресвята діво! Подаруй нам можливість звертатися до Тебе з проханням, що ти передаси своєму коханому, Господу нашому Ісусу Христу. Йому ж честь і хвала і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Найсильніші молитви до святої Катерини, які варто прочитати 7 грудня - фото №1

Молитва про вагітність

О, свята діво та мучениця Катерина! Молимо тебе: зглянься на лиха грішних раб Божих (імена), сотвори нас гірська мудрувати, а не земна. Поспіши нам молитвами твоїми перемагати тілесні бажання, до світу пристрасть і підступи злих духів, що на нас зло воюють; і твоїм заступництвом у дні житія цього вільні з'явимося від ворожих їх нападів і внаслідок повітряних їх катувань. О премудра діво! Даруй нам вся яже на користь прохання, бо можеш багато чого випросити у коханого нареченого твого, Христа Бога нашого. Ми знаємо, що багато може молитва праведного, поспішна благістю Милосердного Бога, Йому слава, честь і подяка завжди, нині і повсякчас і на віки віків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва за важких пологів

Діва прекрасна, мудра, чудесна, св. великомучениця Катерина! Усю еллінську мудрість вивчивши, ораторське мистецтво і філософію, і лікарську науку добре дізнавшись, освіти більшого ти захотіла, увірувавши ж у Христа, у видінні побачила споконвічне немовля на руках його пречистої матері, що давала тобі перстень безсмертного заручення з ним. Люті, потім, муки зазнавши, тяжкі удари і жорстокі рани, і темряву, і тіло, роздроблене на колесах, силою Христовою ти від усього цього зцілена була. На страту ж ідучи, так молилася ти, великомучениця преславна: "Господи, Ісусе Христе! Дружинам, що страждають хворобами народження і на допомогу тебе закликаючи, заступ являючи, ти, Катерина свята; тому й нині з любов'ю та благоговінням тих, що моляться тобі, і з вірою теплою, і сльозами від щирого серця жінок, що прибігають до тебе, не відкинь, поспіши їм на допомогу і звільни їх від важких пологів, щоб народивши дітей, вони у страху Божому виховали їх, завдяки тобі, Катерино преславна, за допомогу, явлену їм, і славлячи за тебе Бога з усією домівкою їх. Амінь.

Також цього дня свої іменини святкують усі Катерини. Як оригінально поздоровити їх з Днем ангела - читайте у цьому матеріалі.