Чи довго чекати весілля і яким буде сімейне життя: які ворожіння на Катерини розкриють таємниці вашої долі

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Цьогоріч ми вперше святкуватимемо Катерини за новим церковним календарем - не 7 грудня, а 24 листопада. Втім, традиції святкування та головні заборони дня залишаються незмінними.

Святу Катерину вважають покровителькою любові та шлюбу. Тож цього дня дівчата в одиночку або гуртом ворожать на заміжжя та судженого.

З цього приводу ми зібрали для вас кілька обрядів. Спробуйте провести якийсь з них, щоб дізнатися, що вам приготувала доля.

Ворожіння на вишневій гілці

Одне з найпоширеніших ворожінь на Катерини. Щоб провести обряд, у ніч проти свята потрібно зрізати вишневу гілочку, принести її додому та поставити у воду на покутті. Якщо до Різдва на ній з’являться квіти - значить, незабаром вийдете заміж. Якщо квіти не розпустяться до 31 грудня (Маланки) - з зустріччю з судженим доведеться зачекати. Якщо ж на гілці розпустяться не лише квіти, а й набухнуть бруньки - чекайте скорого весілля та поповнення в родині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння по обручці

З подругами по черзі кидайте на підлогу обручку так, щоб вона котилася. У якої з дівчат вона покотиться у бік порога й опиниться біля дверей найближче - та раніше за інших вийде заміж.

Ворожіння зі стрічкою та каблучкою

Зібравшись з подругами, розкладіть на столі різні речі й загадайте їхнє значення. Наприклад, каблучка - до весілля, а стрічка - рік без заміжжя. Накрийте речі посудом та по черзі оберіть один зі схованих предметів, що розповість про ваше майбутнє.

Фото: vinnitsa.info
Фото: vinnitsa.info

Щоб дізнатися ім’я судженого

Ввечері на Катерину спитайте у випадкового перехожого, як його звати. Ім’я, яке вам назвуть, матиме і ваш обранець.

Яким буде сімейне життя

Раніше дівчата ходили до будинків сусідів та підслуховували їхні розмови. Якщо спілкування було спокійним - такою буде й доля дівчини. Якщо чулися сварки та крики - варто очікувати сюрпризів. Обряд провести складніше, якщо ви живете в місті: тоді варто прислухатись до розмов перехожих.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи заможним буде сімейне життя

У миску з крупою киньте різні монети, ретельно перемішайте, а потім з подругами по черзі їх витягайте. Якщо дістанеться срібна чи золота монета - житимете в достатку, якщо мідна - достаток буде скромним.

Також раніше ми писали, як на Катерини дізнатися, за кого вам судилося вийти заміж. Швидше переходьте до цього матеріалу та читайте про ці обряди.

Фото: ukranews.com