Всесвітній день спонтанного прояву доброти: ділимося списком добрих справ, які варто зробити сьогодні

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Доброта — те, що робить життя кращим. І свято 17 лютого  — Всесвітній день  спонтанного прояву доброти — вигадане саме для того, що нагадати нам про те, наскільки важливо робити добрі справи та турбуватися про інших. Детальніше читайте в нашому матеріалі!

Всесвітній день спонтанного прояву доброти — це неофіційне свято, яке зародилося в США, але набуло популярності далеко за кордонами цієї країни. Достеменно його історія невідома, однак є версія, що Всесвітній день спонтанного прояву доброти виник  Новій Зеландії на початку нинішнього тисячоліття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зауважити, що Всесвітній день спонтанного прояву доброти не несе в собі ніяких політичних чи релігійних переконань. Мета цього свята полягає в тому, щоб нагадати людству про важливість добра в житті. Щорічно цього дня відбуваються різноманітні благодійні заходи та марафони.

Важливою традицією цього свята є здійснення добрих справ. Сьогодні, 17 лютого, варто робити хороші речі для інших людей, тварин або нашої планети. Але якщо в вас немає ідей, яку добру справу зробити сьогодні, то ми підготували для вас список добрих та цікавих ідей.

Список добрих справ, які варто зробити сьогодні

Всесвітній день спонтанного прояву доброти: ділимося списком добрих справ, які варто зробити сьогодні - фото №1
  1. Попросіть вибачення у того, кого ви образили.

  2. Приготуйте печиво та пригостіть ним своїх рідних, друзів чи колег.

  3. Оплатіть чек незнайомої людини у магазині.

  4. Станьте донором крові.

  5. Подаруйте рослину в горщику, а не зрізані квіти.

  6. Приготуйте вечерю для всієї сім'ї.

  7. Обійміть когось.

  8. Віддайте свої речі на благодійність.

  9. Посадіть дерево.

  10. Підтримайте ЗСУ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те,  коли ми будемо відзначати Масницю у 2024 році. Дізнайте, як правильно святкувати та які традиції пов'язані з цим святом.

Фото: freepik.com