Початок Великого посту: молитви, які роблять дива — українською

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Жінка молиться, фото
Фото: Ben White

До вашої уваги — добірка молитов до Великого посту

Великий піст — це найдовший та найбільш суворий піст серед усіх існуючих. Віряни постійно моляться, аби очиститися духовно. До вашої уваги — найсильніші молитви, які потрібно читати у цей період.

Великий піст вважається підготовкою до Великодня. Поститися — це не просто дотримуватися правил прийому їжі. У першу чергу піст — духовний, коли потрібно вчитися бути добрими, не мстити, не злитися та боротися із шкідливими спокусами. На кожну пору доби в цей період є своя молитва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Жінка молиться посеред гір, фото
Фото: Marcos Paulo Prado

Молитви на Великий піст — українською:

Ранкова молитва:

Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їх злoдіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш Ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!

Вечірня молитва:

Господь Бог, Творець всього живого на землі і Царю небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий(а), не втрачаю віру в Тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш душу мою. Кожен день сподіваюсь я на захист Твій. Почуй молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Руки, складені в молитві, на Біблії, фото
Фото: Jametlene Reskp

Молитва за прощення гріхів:

Звертаюся я, раб(а) Божий(а) (ім’я), до Тебе, Господь, і від усього серця прошу Тебе пробачити мені мої гріхи. Змилуйся наді мною, Царю Небесний, визволи мене від душевних мyк і самокaтувaння. До Тебе ж я звернуся, Сину Божий. Пoмeр Ти за гріхи наші і Воскрес Ти, щоб жити вічно. Сподіваюся я на допомогу Твою і прошу, благословити мене. Назавжди Ти Спаситель мій. Амінь!

Важливі молитви:

Господь Бог, Владика днів моїх. Дух бездіяльності, смутку, самолюбство не допускай до мене. Дух розсудливості і покірності, любові і терпіння подаруй же мені, рабу(і) Твоєму(їй), (ім’я). Господи Боже, покарай мене за гріхи мої, але не карай за них ближнього мого. Амінь!

Жінка молиться при храмі, фотоколаж
Фото: nickelbabe
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ангел Хранитель, захисник душі моєї і тiла мого. Якщо ж я згрішив у цей день, визволи мене від гріхів. Не дай Господу Богу розгніватися на мене. Помолися за мене, раба(у) Божого(у), (ім’я), перед Господом Богом. Попроси Його про відпущення гріхів моїх і захисти мене від вчинення зла. Амінь.

Раніше ми писали про Великий піст 2024 року. Для вас — важлива інформація про заборони цього періоду, а також страви, які не можна їсти.