День Європи: привітання зі святом своїми словами

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

з днем європи
canva.com

Для України нині це свято має особливе значення…

Тиждень після Великодня цього року має одразу кілька важливих дат для кожного українця. Учора був День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр. А сьогодні — День Європи. Аби ви могли привітати рідних та друзів з цим святом, ми підготували для вас гарні привітання з Днем Європи своїми словами. Прочитайте наступні рядки для натхнення.

Нагадаємо, минулого року Україна вперше святкувала День Європи разом із країнами Європейського Союзу — 9 травня і вже в статусі країни-кандидата на членство в ЄС. Варто зазначити, що дебют України зі святкуванням відбувся 20 років тому. Тодішній президент Леонід Кучма підписав відповідний указ, а святковою датою Дня Європи вважалась третя субота травня. Проте зараз Україна відзначає День Європи разом із країнами-членами союзу — 9 травня.

День Європи картинки
mezhova.otg.dp.gov.ua

День Європи: історія дати

Як з’явилася дата День Європи? Історія веде нас до 9 травня 1950 року. Тоді міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити наднаціональну спільноту — нову форму організації держав у Європі, щоб уникнути накопичення військової могутності та розгортання воєнних конфліктів. Свято відзначається у знак миру та солідарності на всьому Європейському континенті.

Дату 9 травня затвердили у 1985 році під час саміту Європейської ради у Мілані на знак проголошення Декларації Шумана  про те, що саме економічна співпраця допоможе підвищити стандарти життя та стане першим кроком до об’єднаної Європи. Свято День Європи кожного року святкують країни-члени ЄС та ті країни, що ще на шляху до Євроінтеграції. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День Європи: привітання у прозі

Для України День Європи — особливе свято, оскільки це не просто дата, а екзистенційний вибір для цілої нації. Україна є невід’ємною частиною Європи — як географічно та через спільне історичне минуле, так і ментально та за цінностями. Ми обов’язково подолаємо усі виклики та вже скоро станемо членами європейської родини. Пропонуємо відзначити дуже символічну для нас дату і публікуємо привітання з Днем Європи своїми словами.

***

З Днем Європи! Цей день є незмінним підтвердження цілей нашої нації стати не лише географічною частиною Європи, а й гордим представником європейської спільноти. Бажаю усім перемоги, мирного неба над головою. Зі святом!

***

Вітаю з Днем Європи! Нехай наш єдиний континент буде прикладом миру, співпраці та прогресу для всього світу.

***

Від душі вітаю з Днем Європи! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України — вона починається у серці кожного українця!

***

Зі святом! Україна — це Європа! З Днем Європи усіх українців!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***

Щиро вітаю з Днем Європи! Бажаю, щоб наш спільний дім став ще сильнішим, а співпраця між країнами — ще більш плідною та успішною. Україна — це Європа!

***

З нагоди Дня Європи вітаю з надією на мир, злагоду та процвітання у всіх куточках нашого великого континенту! Зі святом!

***

Зі святом, з Днем Європи! Відзначаючи День Європи, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною європейської спільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу — це не тільки державна політика, а щире бажання українців. З Днем Європи 2024!

***

Щиро вітаю з Днем Європи! Нехай наші спільні цінності об'єднують нас, а різноманіття збагачує наш спільний шлях.

***

Вітаю з Днем Європи! Бажаю, щоб спільність, солідарність та взаєморозуміння були основними принципами нашого європейського співтовариства.

***

Щиро вітаю усіх українців з Днем Європи та бажаю яскравого святкування та позитивних емоцій! Разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!

привітання з днем європи
www.amazingukraine.pro

З Днем Європи!

Також не пропустіть важливу для кожного українця інформацію про те, коли буде День вишиванки. Все найцікавіше шукайте за посиланням на сайті Хочу .