Свято Покрови 2023: головні прикмети, обряди та замовляння для незаміжніх дівчат та молодих дружин

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

У календарі церковних свят жовтня є дата, яку ми не можемо оминути увагою. 14 жовтня (за старим календарем) православні відзначають велике свято - Покров Пресвятої Богородиці. Покрова або "Покривало" Богородиці здавна вважається дуже важливим днем для жінок, оскільки в народі говорили, що Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду льодом, а жінок - шлюбним вінцем.

Тому ми зібрали всі народні прикмети та обряди, дотримання яких, за народним повір'ям, допомагає незаміжнім вийти заміж, а дружинам - зберегти сімейне щастя. Уся актуальна інформація про прикмети та обряди для незаміжніх і дружин - уже в нашому матеріалі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вважається, що якщо з самого ранку дівчина поставить свічку біля ікони Покрови Пресвятої Богородиці і прочитає молитву, то раніше за всіх вийде заміж. Про швидке заміжжя просять спеціальною молитвою: "Святий Покрове, покрий землю сніжком, а мене нареченим" або "Покров-Матінко, покрий землю сніжком, а мене, молоду, хусткою". Головне, робити це з чистим серцем і глибоко вірити у вимовлені слова.

Покровський обряд на заміжжя

Треба налити воду в келих або склянку і прочитати над нею весільне замовляння.

Благослови мене Боже на вінчальний вінець
Нехай прийде моєму дівоцтву кінець.
Не потрібні мені більше дівочі коси,
Нехай незаміжні дівки їх носять,
а прошу натомість я бабину хустку,
та золотий вінчальний перстень.
Благослови мене Боже, на святу Покрову.
Амінь.

Після прочитання заговореною водою треба вмитися і, якщо є сорочка чоловіка, якого ви кохаєте, треба нею витертися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сильна молитва на швидке заміжжя до свята Покрови

О, Пресвята Діво Маріє, прийми молитву цю від мене, негідної слуги Твоєї, і піднеси її до Престолу Бога Сина Твого, нехай милостивий він буде до прохань наших. Звертаюся до Тебе як до Заступниці нашої: почуй нас, що моляться до Тебе, покрий нас покровом Твоїм, і випроси в Бога Сина Твого нам усіх благ: подружжю любові та злагоди, дітям послуху, скривдженим - терпіння, скорботним - доброти, усім нам - духа розуму та благочестя, духа милосердя та лагідності, духа чистоти та правди.

Збережи мене від гордості і самолюбства, дай же мені охоту до працьовитості і благослови труди мої. Як Закон Господа Бога нашого велить людям у чесному подружжі жити, то приведи мене, Матір Божа, до нього, не для догоджання бажанню моєму, а для виконання призначення Отця нашого Святого, бо Він Сам сказав: недобре людині бути самій, і, створивши їй дружину на помічницю, благословив їх рости, плодитися й населяти землю.

Пресвята Богородице, почуй смиренну молитву з глибини серця дівочого мого: дай мені чоловіка чесного і благочестивого, щоб ми в любові з ним і в злагоді прославляли Тебе й милосердного Бога: Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Прикмети та обряди на Покрову для незаміжніх

Також у свято Покрови Пресвятої Богородиці важливо дотриматися таких обрядів.

  1. Спекти що-небудь і пригостити приємних вам людей.

  2. Нагодувати птахів і тварин.

  3. Із самого ранку заплетіть косу і тільки ввечері розпустіть волосся.

  4. Подайте прохачам милостиню, примовляючи тихо: на двох.

  5. Носіть на Покрову тільки сукні або спідниці.

  6. Очистіться від кармічних вузлів самотності: спочатку зав'яжіть якусь свою річ вузлом, потім розв'яжіть.

  7. Поставте "За здоров'я чоловіків" свічку. Також за своє здоров'я і судженому.

  8. Купити квіти і поставте їх у вазу в центр столу.

  9. Привітайте з цим святом усі сімейні пари.

  10. Зав'яжіть на Покрову голову хусткою або шарфом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити заміжнім, щоб діти були в парі

Потрібно взяти ікону Покрови Пресвятої Богородиці і вранці прочитати молитву над дітьми.

Як покровом на Покрову накривала Матiр Божа землю вiд усiляких бiд, так i я приступаю до своєї дитини. Як Матiр Божа, Цариця Господня, покровом землю усю накриває, так i я плiд лона свого накриваю вiд всякої напастi. В iм’я Отця, i Сина, i Святого Духа. Амiнь. 

Тепер у вашому арсеналі є вся актуальна інформація по темі. Також читайте цікавий матеріал про теплі душевні привітання до Покрови 2023. Ці вітання ви можете відправити своїм рідним та близьким, які також відмічають це свято за старим стилем, а саме 14 жовтня.

Фото: Pinterest, відкриті джерела у Мережі