Як святкують День Валентина в різних країнах? В Японії це чоловіче свято, а в Британії 14 лютого вітають тваринок

День Валентина
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Незабаром увесь світ на один день зануриться в мільярдах валентинок, букети та безліч коробочок з цукерками у формі сердечок. Так-так, на порозі — День святого Валентина. Ми вже розповідали, як влаштувати незабутній вечір з коханим 14 лютого, а тепер поділимося цікавими фактами про це свято.

Оскільки в Україну День закоханих прийшов не так давно, у нас ще не сформувалися якісь особливі традиції. Проте в інших країнах вони вже існують.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікаві факти про День святого Валентина

Факт №1. Саудівська Аравія, Малайзія, Узбекистан та Іран — країни, де День святого Валентина заборонено святкувати. Це пов'язано з тим, що свято День закоханих має християнське коріння.

Як святкують День Валентина в різних країнах? В Японії це чоловіче свято, а в Британії 14 лютого вітають тваринок - фото №1

Факт №2. У Британії існує повір'я. Молода незаміжня дівчина повинна зранку встати цього дня і виглядати у вікно. Перший чоловік, якого вона побачить — це її обранець.

Факт №3. У Голландії повітря буквально наповнене жіночим щастям: кожна жінка має право запропонувати будь-якому чоловікові одружитися з нею. А якщо він не погодиться, то повинен купити їй красиву сукню.

Факт №4. В Італії прийнято весь день проводити на свіжому повітрі, постійно висловлюючи кохання своїй половинці.

Факт №5. Ще одна цікава англійська традиція. Там вітають не тільки людей, а й домашніх тварин.

Факт №6. У Японії День закоханих вважається святом тільки для чоловіків. Їм вручають корисні подарунки та шоколад. Для жінок подібне свято припадає на місяць пізніше.

Як святкують День Валентина в різних країнах? В Японії це чоловіче свято, а в Британії 14 лютого вітають тваринок - фото №2

Факт №7. У Німеччині 14 лютого — День психічно хворих. Медичні заклади, що надають їм допомогу, прикрашаються червоними стрічками, а в храмах моляться за їх душі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про крутезні ідеї для пропозиції руки та серця. Дізнайтеся, як зробити цей момент незабутнім.

Фото: freepik.com