Щедрий вечір за старим стилем: християнські привітання українською мовою

Новий рік і Різдво
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Нагодилася свіжа порція оновлень у нашому розділі "Свята", адже сьогодні —  Щедрий вечір за старим стилем. У цій статті ви знайдете гарні християнські привітання з Щедрим вечором українською мовою, а також листівки та картинки зі святом.

Нагадаємо, після переходу Православної Церкви України (ПЦУ) та Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) на новоюліанський календар, більшість церковних свят українці святкують на 13 днів раніше. Так, за новим календарем Щедрий вечір, він же Маланка , відзначали 31 грудня. Але оскільки багато хто поки що в трансформаційному періоді відзначає багато свят двічі, ми публікуємо актуальний матеріал до Щедрого вечора за старим стилем 13 січня вам на допомогу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щедрий вечір також називають Щедра кутя, другий Святвечір, другий Святвечір, другий Святвечір, Маланки, Василів вечір. Цю дату українці відзначають як народне свято, так і церковне (адже вшановується пам'ять преподобної Меланії, Маланки, а також святителя Василя). За традицією, молоді люди перевдягалися на Щедрий вечір і водили "козу", ходили від хати до хати та щедрували, бажаючи господарям оселі всього найкращого в Новому році, посівали їхні оселі пшеницею та житом на багатий врожай. Душевні побажання — те, без чого також не обходиться Щедрий вечір. Далі ми публікуємо християнські привітання з Щедрим вечором, якими варто порадувати ваших рідних і близьких.

щедрий вечір християнські привітання

Щедрий вечір: християнські привітання у віршах

На Щедрий вечір накривали святковий стіл з улюбленими стравами, обов'язково ставили кутю, яку називали щедрою. В українських родинах завжди дуже дотримувалися релігійних традицій свята. Так, вважалося, що чим щедрішими будуть святкування та кутя, то краще родина житиме в новому році. А яскраві привітання з Щедрим вечором українською мовою лише додають святу потрібної атмосфери. Обирайте найкращі та обдаровуйте своєю увагою дорогих серцю людей.

***
Йшов він лісом, йшов він степом,
Містом і селом,
Щоб велику Україну
Обгорнуть теплом.
У родину нашу дружню
Тихо увійшов
І до кожного серденька
Світлий шлях знайшов.
Залунали скрізь щедрівки,
Сміх і тут і там.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Українці, вам!

***
Щедрий вечір йде до хати
Щедро нас обдарувати,
Щедро стіл накрив в світлиці
Медом з хлібом із пшениці.
Сядьмо разом щедрувати!
Щедро Бога прославляти!

***
Щедрий вечір, Новий рік —
Ми вітаємо усіх.
Будьте щедрі та багаті,
Пісня хай дзвенить у хаті.
Господиня, наче квітка,
А господар — ніби сокіл.
І такі ж хороші дітки.
З новим щастям, з Новим роком.
Я щедрівочку свою
Добрим людям роздаю.
Ви її усім співайте,
Всюди радість засівайте.

***
Щедрий вечір, добрий вечір —
І дорослим, і малечі!
Щастя, радості, любові,
Щоб завжди були здорові
І багаті, і веселі і надворі, і в оселі.
Щоб Господь оберігав,
Вам усе потрібне дав,
Щоб ви квітли з кожним кроком,
Отже, всіх вас з Новим роком!

***
Щастя зичимо родині,
Миру — неньці-Україні,
Всім достатку і везіння,
У сім’ї порозуміння!
З Щедрим вечором!
Божого благословення!

***
В нашій Україні
Свято гарне є!
Це Щедрівка з сином
Щедриком іде!
Віхола танцює
З Щедриком вгорі,
І Щедрівку чути
В кожному дворі!
Весь народ радіє,
Пісеньки співа.
В тих піснях лунають
Чарівні слова.
На добро, достаток,
Щастя та любов
Шле благословіння
Чудо-дзвін церков!
Панував завжди щоб
В Україні мир,
Землю нашу рідну
Бог благословив!

***
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я.
А пан, як господар.
Господиня, як калина.
А діточки, як квіточки.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я!

***
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю радо!
Щоб було у вас в родині
Діточок багато!
Щоб були усі здорові
І не знали горя!
Вишиванкою стелилась
Щоби ваша доля!
Щоб в родині дружній вашій
Сміх лунав повсюди!
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю, люди!

щедрий вечір християнські привітання листівки

З Щедрим вечором: привітання в прозі

Щоб торкнутися струн душі, досить озвучити найщиріші слова від чистого серця, закладаючи в них найглибші смисли. Ми підготували для вас християнські привітання з Щедрим вечором своїми словами. Найкращі шукайте далі.

***
Щасливих свят! Щасливого Щедрого вечора та Старого нового року! Божої благодаті та миру, успіхів та щастя вашій родині! У цей вечір заведено зичити щедрості, тож я бажаю щедрості вашому серцю, щедрості вашому дому та щедрості з боку долі! Нехай вас оминають негаразди, а добробут панує.

***
Дорогі друзі, Щедрий вечір надворі. Нехай і стіл ваш буде щедрим. Нехай і життя буде багатим. Нехай і серце буде сповнене любові та доброти. Бажаю миру і Божої благодаті, здоров'я і несподіваних чудес.

***
Щедрий вечір, добрий вечір! Добрим людям на здоров’я! Вітаю вас та вашу родину зі Старим Новим роком, Щедрим вечором та Меланкою! Нехай у вашій родині панують мир та злагода, діточки ростуть здоровими, а щастя і добробут не лишають ваш дім! Веселих свят та чистих думок! Нехай Бог вас оберігає!

***
Вітаю зі Щедрим вечором і тебе, і всю твою родину! Бажаю, щоб радість переповнювала ваші серця, і кожна мить була сповнена посмішками, позитивом і добром! Нехай Бог втілить усі твої мрії, а життя буде щедрим на приємні сюрпризи і подарунки!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***

Нехай серце веселиться в Щедрий вечір, а думки про земне і тяжке тікають! Радійте, смійтеся та не втрачайте надії! Нехай любов панує у вашій родині, а цей вечір стане по-справжньому щасливим! Щастя і злагоди вашому дому, здоров’я, достатку та Божої опіки!

***
У Щедрий вечір бажаю світлого почуття щастя і любові, доброї надії в серці та радості в душі, міцної і дружної родини, поваги та успіхів на життєвому шляху, Божої благодаті й достатку в домі.

***
Веселих гостей і смачної куті! Нехай Щедрий вечір прийде в дім разом із щастям, добробутом і миром! Нехай в новому році на вашому столі завжди будуть смачні страви, а справи, які ви починаєте, завершуються успішно!

***
Вітаю з Щедрим вечором! Нехай він дійсно буде щедрим і добрим, щоб на весь рік вистачило емоцій і приємних спогадів. Нехай на столі буде все, що забажає душа, а навколо лише ті люди, з якими йдеш по життю рука об руку. Нехай Бог тебе оберігає. Зі святом!

Листівки з Щедрим вечором

Також завантажуйте атмосферні картинки з Щедрим вечором, які в один клік можуть бути доставлені в соцмережах вашим рідним і близьким.

з щедрим вечором листівки
з щедрим вечором картинки
з щедрим вечором картинки
з щедрим вечором привітання
з щедрим вечором
щедрий вечір християнські картинки
щедрий вечір християнські картинки
щедрий вечір християнські картинки
картинки щедрий вечір християнські
картинки щедрий вечір християнські
листівки щедрий вечір
щедрий вечір листівки християнські
щедрий вечір листівки християнські
щедрий вечір привітання християнські
щедрий вечір християнські привітання листівки

З Щедрим вечором 2024!

Також не пропустіть цікаву інформацію про те, як не винести щастя з дому на Щедрий вечір. Актуальна стаття з порадами до свята і те, що ви обов'язково маєте знати, доступна за посиланням.