Коли прийде Китайський Новий рік 2024: починаємо справжній рік Дракона правильно

Новий рік і Різдво
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Китайський Новий рік має іншу дату, традиції та вірування. Згідно зі східними традиціями, люди виконують обов'язкові обряди, аби задобрити головну тварину року. У 2024 це Зелений Дерев'яний Дракон. Раніше ми писали, в які числа потрібно загадувати бажання, а тепер розкажемо, коли настає рік Дракона.

У Китаї рік Дракона розпочинається 10 лютого. Завершиться він 28 січня 2025 року за нашим календарем. Новий рік китайці зустрічають по-своєму. Святкування має проходити із дотриманням традицій, правильним одягом і стравами на столі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Китайці уважні до того, що ставлять на святковий стіл. Аби задобрити Дракона, потрібно прикрасити оселю в улюблені кольори цієї тварини: зелений, смарагдовий, жовтий і золотий. На стіл варто поставити солодощі та фрукти, серед яких обов'язково — ківі. Актуальним є зелений трав'яний чай, адже в Китаї він — символ здоров'я та мудрості.

Зустрічати Дракона потрібно у вишуканому, розкішному, багатому вбранні. Воно може бути смарагдових, золотих і жовтих кольорів. Прикрашайте себе золотом і коштовностями. Не одягайте червоні, помаранчеві кольори. Вони асоціюються із вогнем, і Дракон подумає, що ви хочете його атакувати. Також ця тварина не любить сірі, бежеві, коричневі, чорні кольори.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яким буде 2024 рік для України. Астрологи східних традицій розповіли, що чекає українців у рік Дракона.