Як зберігати вдома освячену вербу цілий рік і де її краще покласти

Великдень
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Вербна неділя, фото
Фото: Depositphotos

Розповідаємо, що робити з освяченою вербою

Раніше ми розповідали, як на Вербну неділю освятити вербу вдома , а тепер розкажемо, що ж робити з вербою після освячення. Де її зберігати? Читайте далі в нашому матеріалі.

Напередодні Вербної неділі актуальним стає питання, що робити з освяченою вербою та де її правильно зберігати. Адже це гілля наші предки вважали особливим та вірили, що воно захищає від злих сил.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Де зберігати вербові гілки?

Освячені гілки верби слід розміщувати поруч з іконами та зберігати весь рік. Після цього їх можна спалити або випустити в водойму, але ні в якому разі не викидати у смітник.

Що робити з гіллям верби?

У чистий четвер можна зробити відвар з вербових гілок. Для цього помістіть гілку в окріп, прокип'ятіть її 2 хвилини й залиште настоятися протягом 20 хвилин. Після всіх домашніх справ вмийтеся цим корисним відваром, а потім навіть помийте ним тіло. Ця процедура додасть міцного здоров'я та багато енергії.

Вербову гілку можна використовувати під час готування святкових страв. Вона може бути використана для прикраси паски на Великдень.

А ще за давніми повір'ями, освячена вербова гілка може допомогти бездітним сім'ям. Для цього господині мають з'їсти 10 бруньок з верби через 5 днів після останнього дня менструації. Проте в цьому ритуалі найважливіші віра та молитва до Господа Бога.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про магічну силу свяченої верби . Дізнайтесь, чому вона має бути в кожному домі.