Найкрутіші книги, які змінили світ моди назавжди: ТОП-4 видання про дизайнерів та моду

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мода, як примхлива погода, здатна мінятися по сім разів на день. Це оновлення стилів, форм, пропозицій, бажань. Це панування над людьми і втілення найпотаємніших мрій, сподівань та вражень. Лише мода здатна одночасно вражати новизною, озиратися наслідуючи і вперто підкреслювати індивідуальність.

Мода диктує свої правила та вимоги. Вона вводить свої тенденції і вказує, що носити, куди одягати і як відчувати себе при цьому. Одяг на людині не просто ховає тіло і захищає від холоду, а підкреслює індивідуальність, надає елегантності і спокушає розмаїттям вибору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За свою історію індустрія моди переживала багато ударів і не раз зазнавала краху. Проте щоразу поставала з попелу і відроджувалася, як фенікс з вогню. Адже неможливо припинити пошуки прекрасного у людях, одязі, взутті.

Щоб детально розібратися у світі моди і створенні прекрасних колекцій та їх дизайнерів, редакція Хочу! пропонує для прочитання 4 цікаві книги на дану тематику. Це не нудні описи технологій, а цікавинки, які читаються на одному подиху.

 Таємниця на ім’я Лаґерфельд, Лоран Аллан-Карон

Найкрутіші книги, які змінили світ моди назавжди: ТОП-4 видання про дизайнерів та моду - фото №1

Біографічна книга, яка привіткриває завісу таємничості людини-загадки в історії світової моди. Про нього відомо багатьом, але його справжня суть не відома нікому. Батько моди, король подіуму, особа завжди у центрі уваги, але справжнє "я" - недоступне для публіки. Легендарна постать у світі моди, кутюр'є, який оточений таємничістю. Геній, що зміг побудувати життя, і зі смаком його прожити. Лоран Аллан-Карон  провів багато інтерв'ю та бесід і зібрав усі відомі крихти таємничої постаті в одну книгу.

Книга Маленька книга Гермеса. Історія культового дому моди, Карен Гомер

Найкрутіші книги, які змінили світ моди назавжди: ТОП-4 видання про дизайнерів та моду - фото №2

Історія бренду розпочалася у 1837 році з аксесуарів для верхової їзди. Зараз ці сумки носять знаменитості і розкішну упаковку впізнають за мить. Протягом багатьох поколінь бренд створює розкішні, вишукані речі про які мріють усі модниці світу. Такі ікони стилю, як Грейс Келлі, Кім Кардашян та Вікторія Бекхем неодноразово хизувалися речами Hèrmes. Книга проводить нас дорогою еволюції Hèrmes, від початку і до сьогодення. Чудові ілюстрації речей і коментарі історика моди  Карен Гомер розкривають повний шлях до інновацій і зміни, які відбувалися протягом років.

 Дім Ґуччі, Сара Гэй Форден

Найкрутіші книги, які змінили світ моди назавжди: ТОП-4 видання про дизайнерів та моду - фото №3

У цій документальній книзі чудово переплетена історія повна драми династії Ґуччі і розповідь про злети і падіння бренду. Чудово описані досягнуті успіхи виробника розкішних, люксових товарів. Могутня династія сповнена драматичних історій.  Ця одна з найкращих книг світу, у своєму жанрі, була екранізована Рідлі Скоттом і зібрала у своєму складі видатних відомих акторів.

Книга прочитується на одному подиху і веде читача потайними лабіринтами високої моди і важких сімейних суперечностей. Славетна і могутня сім'я, але якою ціною вона дісталася до вершини своїх бажань?

Коко Шанель, Анрі Гідель

Найкрутіші книги, які змінили світ моди назавжди: ТОП-4 видання про дизайнерів та моду - фото №4

Жінка, яка не лише створила свій унікальний стиль, а й стала справжньою персоною для наслідування. Жінка, чий вік був загадкою, а магнетизм відчувався на відстані. Жінка, чий стиль поза часом, смаком та вимірами. Парфуми, прикраси, моделі одягу, цитати стали просто символами моди. Чого вартує лише маленька, чорна сукня…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насправді книг про моду ,  існує величезна кількість. Але почати варто саме з цих. Адже у кожній сторінці примружившись ми можемо помітити невловний образ числених вішаків з прекрасним одягом і моделей, які ніби пливуть по подіуму у світлі софітів.