Почніть з підбиття підсумків та вірте в свої сили: розповідаємо, як правильно ставити цілі на новий рік

Особистісний розвиток
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Кожного разу, коли складаєте список завдань на новий рік, виникає враження, що багато запланованого рідко збувається в реальності? Можливо варто змінити свій підхід до цього процесу...

На work.ua поділилися порадами, які допоможуть вам скласти дієвий план на рік та поставити перед собою цілі таким чином, що їх просто буде неможливо не виконати. Читайте та беріть на замітку!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Почніть з підсумків минулого року. Перше правило успішного планування — правильний настрій. Зручно сядьте, візьміть улюблений блокнот та ручку і випишіть усі свої досягнення та провали, щоб проаналізувати це.

Визначте концепцію року. Спробуйте сформулювати основну мету або тему року, перш ніж робити детальний план. Наприклад, ви хочете присвятити рік здоров’ю, фінансовому розвитку, кар'єрному зростанню, новим знайомствам, придбанню майна, сімейним справам або своїм хобі. Це допоможе тримати в фокусі найважливіші цілі та розбивати їх на підзадачі. Переконайтеся, що мета відповідає вашим інтересам і уподобанням.

Тестуйте кожну ціль. Як це робити? Ставте собі такі запитання:

  • що буде, якщо я цього не зроблю?

  • що я готовий віддати за досягнення мети?

  • які наслідки досягнення цієї мети?

Почніть з підсумків та вірте в свої сили: розповідаємо, як правильно ставити цілі та складати плани на новий рік - фото №1

Розбийте цілі на завдання. Тепер, коли ви визначили головні цілі, розбийте їх на конкретні завдання і створіть списки для зручності. Також перевірте завдання за такими критеріями: конкретність і вимірюваність, обмеженість у часі, досяжність, релевантність.

Створіть план до плану. Почніть з розподілу підзавдань за часом, складайте списки на місяць, тиждень, день, використовуючи будь-які зручні для вас інструменти.

Створіть систему обліку і контролю досягнень. Відзначайте всі проміжні успіхи. Це стимулює продовжувати та підіймає настрій. А ще хваліть себе, коли щось вдається зробити.

Коригуйте плани. Люди — не ідеальні, а помилки — це досвід. Не бійтеся зробити щось не так та коригуйте плани, коли це потрібно.

Вірте в себе. Віра в себе є ключем до успіху. Подивіться на свій список майбутніх звершень. Ви вірите, що зможете здійснити це? Якщо ні, то не варто навіть починати, адже з таким настроєм ви навряд зрушите з мертвої точки.

Почніть з підсумків та вірте в свої сили: розповідаємо, як правильно ставити цілі та складати плани на новий рік - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ми віримо, що у вас все вийде, тож гайда ставити сміливі цілі на цей новий рік! Також раніше ми писали про  8 правил, які допоможуть стати щасливою в Новому році.