Бажаєте нездійсненного? Ми знаємо, що заважає вам правильно усе розпланувати

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Саме до закінчення року більшість людей намагається підбити підсумки, завершити всі незакінчені справи і розумно спланувати плани на майбутній рік. Ставлять цілі близько третини людей, 9% роблять це періодично, а 20% взагалі не займаються такою справою.

Планувати наступний рік, ставити завдання і окреслювати мету - це корисно і важливо. Якщо ви бажаєте досягти мети, то варто знати помилки при плануванні, яких потрібно уникати, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Бажаєте нездійсненного? Ми знаємо, що заважає вам правильно усе розпланувати - фото №1

Переваги правильного планування

  • Мета, або ціль дає змогу зосередитися на досягненні і не відвертати увагу на дрібниці.

  • Значно краще розділяється час, сили та ресурси.

  • Мотивація не дає шансу опустити руки.

  • Ціль сприяє саморозвитку і тренує силу волі, терпіння і дисципліну.

  • Кінцевий результат дає змогу пишатися своїми досягненнями.

5 помилок, які допускають люди при плануванні плану на рік

  1. Ціль має бути реальною

Обрана ціль на певний період має бути реалістичною і можливою для досягнення.Наприклад, схуднути на 50 кг за рік, можливо, але дуже ризиковано. Краще розтягнути ціль на довший час або зменшити бажану кількість кг.

  1. Не "розпорошуватися"

Не варто ставити багато цілей, мрій, задач та пріоритетів. Оберіть найважливіші для вас, і спрямуйте сили саме на них. Інші люди не мають впливати на ваші цілі.

  1. Не відкидайте цілі, від яких радієте

Всі цілі не повинні зосереджуватися лише на одній сфері життя. Важливий баланс, який допоможе розподілити час для кар'єри, друзів, сім'ї та відпочинку. Позитивний настрій додає сили і покращує працездатність.

  1. Неправильна оцінка часу

Якщо на досягнення мети у вас пішло більше часу, ніж плановано - не потрібно картати себе за це. Невдачі не повинні змусити вас здатися, а потрібні для досвіду і розумної оцінки наступного разу. Закладайте у план додатковий час на форс-мажори та непередбачені ситуації.

  1. Ні - ідеальності

Перфекціонізм і бажання виконати все найкращим чином та строго слідувати намічено плану не допускає місця для гнучкості. Важливо вміти адаптуватися у непередбачуваних ситуаціях. Потрібно вміти міняти плани підлаштовуватися та йти на компроміс, ніж зупинитися і припинити діяти. Краще виконати щось досить добре сьогодні, ніж ідеально ніколи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Планування вадливе і допомагає впорядкувати життя на шляху до бажаної мети. Проте іноді варто побути на самоті, озирнутися назад і відстежити те, що можна покращити та вдосконалити. Це допоможе скорегувати плани на майбутнє.