10 шкідливих звичок, які покажуть, що ви самі собі ворог: від чого краще відмовитись

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото люди тримають у руках плакат
Фото: smarttalks

Такі звички зашкодять вашому успіху

Ти можеш шукати причини невдач у світі навколо, колегах, які заважають кар'єрному зросту, роботі, які не стимулює розвиток, друзях, які не штовхають вперед, але насправді причина найчастіше ховається у тобі. Досить часто люди самі заважають та шкодять своєму успіху, тому важливо дізнатися, чому ти сам собі ворог.

Якщо у всіх бідах у вас винні будь-хто крім вас, це можливість задуматися та почати розбиратися у собі. Які пункти заважають досягати успіху та чітко іти до поставлених цілей, розповідає liza.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проводити час в очікуванні, замість життя. Не можна сидіти і чекати змін, не докладаючи зусиль і відкладаючи життя до кращих моментів. Піти на побачення коли схудну, буду їсти якісну їжу, коли зароблятиму багато, створю сім’ю, коли стану на ноги - так можна дотягнути до моменту, коли це стане неактуально, непотрібно і не принесе задоволення. Тому потрібно жити вже, і зараз.

Залежати від чужої думки . Якщо ви дуже турбуєтеся і переймаєтеся, що про вас подумають сусіди, знайомі чи колеги - даремно, людям цікаве власне життя. Людей не цікавлять чужі проблеми, для них лише цікаво, як ви з них виберетеся.

Перекладати відповідальність на інших. Якщо звинувачувати когось у своїх помилках постійно - до успіху це не призведе. Докладіть зусиль, щоб змінити ситуацію.

Залежати від інших фізично, морально, фінансово. Щоб досягти успіху потрібно не триматися за когось, а діяти самостійно. Звичайно, вчитися на своїх помилках боляче, але результативно.

Лякатися змін. Лише вихід з зони комфорту допоможе досягти мети, але це інколи буває досить травматично.

Принижувати себе. Ставитися до себе погано завадить досягти прогресу. Ризикуйте, адже краще зазнати невдачі, ніж нічого не робити.

Перебувати у постійній тривозі. Постійно тривожитися погано для самопочуття, особливо, якщо змінити щось не у ваших силах. Іноді краще просто відпустити ситуацію.

Думати лише про негатив. Це не принесе нічого корисного, а лише підживлюватиме комплекси. Тому потрібно вчитися змінювати негативне мислення на позитивне.

Змагання і ризики - це частина здорової конкуренції. Не можна завжди діяти правильно, адже так не здобудеться цінний досвід. Конкуренція допоможе стимулювати себе на шляху до успіху.

Не насолоджуватися процесом . Втіха від роботи необхідна для стимулювання та успіху. Це мотивує на досягнення, тому кайфуйте від роботи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мотивація потрібна для досягнення успіху. Іноді буває ліньки щось робити, тому потрібно знайти стимули , які допоможуть не зупинитися на півдорозі.