Справжній порятунок для голови: психологи поділилися хитрою фразою, яка допоможе позбутися нав'язливих думок

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Іноді у голові крутиться багато думок одночасно. Вони не дають зосередитися, метушаться і перебивають одна одну. Хвилювання про роботу, сім'ю, обов'язки не дають можливості розслабитися і обдумати все спокійно.

Важко виділити час на себе, але потрібно навчитися концентруватися. Щоб відволіктися від різноманітних думок психологи радять хороший спосіб очистити голову і спробувати розслабитися, розповідає ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Справжній порятунок для голови: психологи поділилися хитрою фразою, яка допоможе позбутися нав'язливих думок - фото №1

Тут допоможе одна єдина фраза. Щоб вона спрацювала потрібно її усвідомити та проговорити вголос своїми власними словами.

Вона звучить так:

З відчуттям припинення того, що відчувається, припинення відчуття не втримати. Коли свідомість усвідомлюваного порожня, порожнеча свідомості гранично повна.

Тільки коли людина втрачає бажання зрозуміти та перефразувати ці речення, потік думок приходить у норму і  нав'язливі образи зникають.

Психологи пояснили, чому спрацьовує цей трюк. Суть полягає у тому, щоб "втомити" свідомість і занурити її у своєрідний стан трансу.

Після цього потік думок вирівнюється, людина починає почуватися більш розслабленою і може думати про інші речі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо віднайти баланс між своїми думками і їх реалізацією. Не варто брати на свої плечі більше, ніж ви можете потягнути. Адже це може призвести до перевтоми та емоційного вигоряння .