Ніколи про це не розповідайте - 5 речей, які люблять тишу

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мовчання - золото, а промовчати у потрібний момент може лише справді мудра людина. Вміти спілкуватися для людини -  важлива звичка, але розповідати про себе особисті речі не варто навіть близьким знайомим.

Є теми, які обговорювати не варто, навіть коли дуже хочеться. Адже мудрість полягає у вмінні у потрібний момент закрити рота. Варто поміркувати, що можна говорити іншим людям, а від чого варто відмовитися, розповідає ukr.media .

Наші слабості

Ми знаємо свої слабкі місця, намагаємося їх вдосконалювати і працювати над собою, проте розповідати про них іншим людям не варто. Краще тримати це у таємниці і не дати змогу використати такі знання проти вас. Не плутайте відкритість з дурістю, адже у самий невідповідний момент людина може скористатися вашими слабкостями.

Своя думка

Не потрібно виказувати свою думку і давати поради, якщо вас про це не просять. Адже, зазвичай, ваша думка не завжди може збігатися з іншими.

Фінансова сторона

Розмір заробітної плати, подарунки, накопичення і банківські вклади не повинні бути темою для обговорення. Тримайте таку інформацію у таємниці, щоб не нажити ворогів. У людей може виникнути бажання позичити у вас гроші, а вони, наприклад, лежать на депозиті і ви не можете їх зняти. Це стане приводом до образ і непорозумінь.

Плани на майбутнє

Хочеш розсмішити Бога - розкажи йому про свої плани. Будувати плани - це важливо, але не розповідайте про них нікому. Майбутній відпочинок чи дороговартісна покупка можуть викликати заздрощі. Сказати можна, лише коли задумане здійсниться.

Чужі таємниці

На те вони і чужі, а не ваші. Про себе розповідайте, що завгодно. А про чужі таємниці держіть рота на замку. Інакше, про вас піде слава непорядної людини і ви з легкістю втратите довіру людей.

Багато людей маскують свою невпевненість багатослівністю. Але не завжди звичка "потриндіти" позитивно відображатиметься на відносинах з людьми, які вас оточують. Іноді, замість пустих балачок краще прочитати хорошу книгу .

Головне фото: freepik