Ви не одні: 5 кроків до подолання самотності

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

З початку повномасштабного вторгнення рашистів чимало людей почали зазнавати панічних атак, стану тривожності та почуття самотності. Раніше ми писали, що робити, аби здійснити бажані мрії, а тепер розкажемо, як подолати самотність.

Експерти розповіли, як подолати почуття самотності, пише “ Психологічна підтримка ”. Для цього є 5 дієвих кроків. Головне — усе виконувати якісно, не вводячи себе в оману.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також психологи акцентували на поняттях самотності та усамітнення. З їхніх слів, ці два поняття є абсолютно різними. Розрізняючи ці почуття, ви легко зрозумієте, чи дійсно вам потрібна допомога, чи ви любите побути на самоті.

Усамітнення — це цілком комфортне добровільне перебування людини на самоті. А самотність — це відчуття тривоги під час усамітнення або й серед інших людей. Стан самотності пригнічує людину і може погіршувати її психічний та фізичний стан,

— зазначили експерти.

Ви не одні: 5 кроків до подолання самотності - фото №1

Проте головним питанням самотності залишається у першу чергу суспільна думка. Якщо людина не в стосунках, значить вони “невдаха”. Таке нав'язування з часів радянщини негативно впливає на сучасні покоління, які вміють бути самодостатніми і без партнера.

5 кроків до подолання самотності:

Здоров'я

У першу чергу подбайте про себе. Ймовірно, у вас є давні питання щодо здоров'я, які ви досі не вирішили. Сходіть до лікаря. А ще займіться спортом. Рух відновлює життєву енергію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Самореалізація

Ви маєте чимало знань і талантів. Використайте їх, аби самостійно забезпечувати себе. Якщо у вас є страх самотності, бо ви боїтеся залишитися без коштів для існування, почніть працювати.

Хобі

Пригадайте своє хобі. Якщо воно вам не допомагає, спробуйте нові, цікаві заняття. Ймовірно, ви мріяла займатися вокалом чи ходити у басейн? Зробіть перші кроки до власних бажань.

Ви не одні: 5 кроків до подолання самотності - фото №2

Знайомі

Пригадайте старих друзів та знайомих, відновіть із ними зв'язок. Ймовірно, вам знову захочеться разом гарно проводити час, пригадуючи цікаве минуле.

Психотерапевт

Якщо ви зовсім не можете впоратися зі своїми емоціями та настроєм, зверніться за допомогою до спеціаліста. Психотерапевти підкажуть, як пригадати свій ресурс і відновити життєву енергію, аби ви почували себе у комфорті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щасливе життя — це наш вибір, який не залежить від того, є поряд із нами хтось чи ні,

— підсумували психологи.

Ви не одні: 5 кроків до подолання самотності - фото №3

Раніше ми писали, як правильно спілкуватися із людьми, які мали травматичний досвід. Експерти розповіли, які теми не можна пригадувати, і які слова є недоречними під час бесіди.

Фото: Pinterest