Як швидко зняти стрес: психологи назвали 3 найкращі способи допомогти собі

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Люди стикаються з різноманітними стресовими ситуаціями кожного дня. Для подолання стресу ми використовуємо різні способи і докладаємо значних зусиль.

Досить часто людина знаходиться у стресовій ситуації і не може справитися з нею одразу. Щоб вийти з цього стану, швидко заспокоїтися і упорядковувати нерви, існують ефективні методи боротьби, розповідає   tvoemisto.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як швидко зняти стрес: психологи назвали 3 найкращі способи допомогти собі - фото №1

Психолог Анна Зайцева розповідає, що потрібно дещо змінити своє ставлення до стресу, адже він не завжди завдає шкоди. Іноді він корисний: мобілізує приховані сили, вивільнює ресурси організму і показує можливості.

Якщо вам складно долати стреси і ви витрачаєте на це багато сили, то ці прості 3 способи стануть вам у пригоді.

Адреналіновий барометр 

У момент, коли ви сильно переповнені емоціями і не можете зосередитися, вам потрібно перемикнути свою увагу на приємні моменти. Згадайте прогулянку літнім лісом, теплі морські хвилі чи улюблену мелодію. Тоді ви зможете швидко заспокоїтися і мислити розумно.

Дихання по квадрату

Коли ви сильно збуджені, почніть проводити пальцями однієї руки по долоні іншої руки. Уявіть, що малюєте квадрат. Коли малюєте вертикальні грані - робите вдих і видих, а на горизонтальних - паузу.

Робіть це протягом 5 хвилин. Коли людина відчуває своє тіло, вона починає заспокоюватися  і опановує себе.

Позитивне мислення

Важливо навчитися бачити позитив у будь-якій ситуації, навіть у стресі. Якщо добре намагатися, то хороше можна побачити скрізь. Нові емоції, зміни, враження дають поштовх і сили на досягнення чогось більшого.

Ці методи використовуються окремо, або поєднуються один з одним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Налаштовуйте себе на позитивні думки і вам відкриються нові можливості. Думайте про хороше і будьте впевнені у своїх силах у будь-якій стресовій ситуації.